Condamnarea lui Dan Șova a fost desființată. Dosarul se va rejudeca

dan_sova-iese_din_puscarie.jpg

Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a stat șase luni la închisoare. I-a fost atât de greu după gratii încât nici nu a vrut să vorbească despre cele șase luni petrecute în pușcărie. ”A fost umilitor”
Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a stat șase luni la închisoare. I-a fost atât de greu după gratii încât nici nu a vrut să vorbească despre cele șase luni petrecute în pușcărie. ”A fost umilitor”
FOTO: adevarul.ro

Fostul ministrul al transporturilor, Dan Șova (45 de ani), primește o veste de zile mari: condamnarea sa la trei ani de închisoare a fost desființată. Decizia magistraților de la Curtea Supremă vine după ce completurile de 5 judecători au fost declarate ilegale.

Fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, a stat șase luni la închisoare. I-a fost atât de greu după gratii încât nici nu a vrut să vorbească despre cele șase luni petrecute în pușcărie. ”A fost umilitor”, a spus Dan Șova, la ieșirea din penitenciar.

Eliberarea mai devreme de termen, pe 20 decembrie 2018, a venit după ce completurile de 5 judecători au fost declarate ilegale. Acesta este primul proces în care instanţa supremă admite contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018. Tot atunci au fost eliberaţi din penitenciare Rudel Obreja şi Constantin Niţă.

Iată că luni seară (18 februarie), Curtea Supremă a admis contestaţia în anulare formulată de fostul senator PSD, Dan Şova, şi a desfiinţat sentinţa definitivă de condamnare la 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora. Şova va fi rejudecat în acest dosar, scrie adevarul.ro.

Magistrații Curții Supreme au stabilit termenul pentru rejudecarea cauzei la 15 aprilie 2019, Sala Secţiilor Unite.

Dan Șova, condamnat în Dosarul Govora

Fostul ministru al Marilor Proiecte și al transporturilor, Dan Șova, a fost condamnat definitiv în Dosarul CET Govora, de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Politicianul a fost judecat, în acest dosar, pentru trafic de influență. Procurorii DNA au cerut la ultimul termen o pedeapsă de 9 ani, dar judecătorii au redus-o la doar o treime. Fostul senator s-a predat poliţiştilor pe 20 iunie 2018.

Loading...