Transferată de la un spital la altul, o gravidă cu COVID-19 a murit. A fost deschisă anchetă în acest sens

bolnav-spital-coronavirsu.jpg

Cazurile de infectări cu coronavirus se pare că vor fi din ce în ce mai multe
Foto: Arhivă Click

O femeie în vârstă de 39 de ani, însărcinată în 6 luni și jumătate, infectată cu COVID-19, a murit joi după-amiază, 30 iulie, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timpul transferului de la Spitalul Județean Arad la Spitalul Judeţean Timişoara.

Pacienta însărcinată a fost internată de urgență la Spitalul Județean Arad, ajungând în stare gravă la ATI, unde ar fi fost stabilizată, apoi medicii au decis să o trimită la Timișoara, potrivit reprezentanților DSP Arad.

„Am trimis inspecția la Spitalul Județean Arad, la ora aceasta se desfășoară ancheta. Pacienta a fost pozitivă, a fost internată pe o secție, a mers pe secția de ATI, a fost stabilizată și de acolo, în cursul zilei de joi, a fost trimisă către Timișoara.

Pe drum s-a decompensat, a intrat în stop cardio-respirator, a fost resuscitată până a ajuns, a intrat pe UPU Timișoara, la Județean și a decedat în UPU la Județean”, a declarat Horea Timiș, directorul DSP Arad, pentru libertatea.ro.

Pacienta a făcut mai multe stopuri cardio-respiratorii

Medicii din Arad au cerut ajutorul doctorilor din Timișoara, care au fost de acord să se ocupe de caz.  „Noi am avut de ieri niște discuții legate de cazul de la Arad, am stabilit clar conduita pe care o urmează colegii de la Arad.

Apoi ni s-a spus că a plecat spre Timișoara și că urmează să vină. Având în vedere gravitatea situației, au decis să o trimită la UPU Județean. Din câte am înțeles, era diabetică, hipertensivă și suferea de obezitate”, a declarat Marius Craina, managerul Maternității Bega din Timișoara.

Femeia a făcut patru stopuri cardio-respiratorii. Avea o saturație de oxigen foarte scăzută și ar fi trebuit să stea intubată. Nu avea însă probleme cu sarcina. Medicii din Timișoara sunt de părere că transferul s-a făcut mult prea târziu. DSP Arad desfășoară o anchetă la Spitalul Județean Arad.

 

Loading...