Dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

Ultima actualizare:

    În incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța - spital COVID - și-au pierdut viața 7 pacienți internați la ATIInquam Photos
În incendiul izbucnit la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța - spital COVID - și-au pierdut viața 7 pacienți internați la ATIInquam Photos

În cazul incendiului izbucnit vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și în urma căruia au murit 7 pacienți internați la ATI, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Potrivit surselor judiciare, o echipă de cercetare se află deja la faţa locului, iar investigaţia este și va fi coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Autoriățile au deschis dosar penal în cazul incendiului de la Spitalul din Constanța

Vineri, au sosit la Constanța polițiști și criminaliști din București care vor efectua ancheta alături de procurorii constănțeni. Se va face cercetare la fața locului, se vor preleva probe, aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiză. Autoritățile încearcă să stabilească dacă incendiul a fost declanșat dintr-o eroare umană sau din cauza unei defecțiuni tehnice.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață, la ora 09.45, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, iar 7 pacienți au murit arși de vii. Spitalul a fost evacuat de pompieri, însă până la sosirea salvatorilor multe persoane s-au aruncat pe geamuri pentru a se salva. Au fost activate planurile roșu și alb, iar la în cadrul MAI a fost activată o celulă de criză. Raed Arafat a ajuns la Constanța, iar ministrul interimar al Sănătății a declarat că acum prioritatea este relocarea cât mai rapidă în alte spitale a pacienților evacuați. 

CITEȘTE ȘI: Incendiu la Spitalul de boli infecţioase Constanţa. Florin Cîţu i-a solicitat lui Raed Arafat să meargă la faţa locului

Pacienții sunt transferați în alte unități medicale

Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat Ministerul Sănătății. „Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI”, a precizat MS. Conform sursei citate, toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, primele declarații despre incendiul de la spitalul din Constanța: "Când vom ști cauza, vom ști cine a greșit și unde"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net