Ministrul Sănătății, primele declarații despre incendiul de la spitalul din Constanța: "Când vom ști cauza, vom ști cine a greșit și unde"

Ultima actualizare:

    Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke AttilaFoto: arhiva personală
Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke AttilaFoto: arhiva personală

Tragedie vineri dimineață (1 octombrie), la Spitalul de boli infecțioase Constanța! Ministrul interimar al Sănătăţii Cseke Attila a declarat, după ce sapte pacienţi au murit în urma unui incendiului, că a fost un eveniment nefericit, nedorit. El a precizat că toţi pacienţii evacuaţi au fost transferaţi, fiind activat un spital mobil al ISU. Cele șapte persoane decedate sunt din secţia ATI. Ministrul a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a declarat intr-o conferință de presă că abia după ce se va stabili care a fost cauza izbucnirii incendiului la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, se va ști cine și unde a greșit, dacă au fost cauze obiective sau subiective.

"După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia. Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați. Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției", a spus ministrul. Despre raportul din 2020, ministrul a spus că s-au dispus soluții pentru rezolvarea unor probleme medicale. ISU poate comunica măsurile pe partea de prevenire a incendiilor, a declarat ministrul Cseke Attila, într-o intervenție telefonică la Digi24.

În prezent nu este cunoscută cauza incendiului. Ministrul Sănătății a declarat că nu a primit solicitari din partea managerilor de spitale din Constanța. 

"Nu am primit nicio solicitare la videoconferințele cu managerii de spitale legat de spitalul din Constanța. Să avem încredere în autorități și în ISU ca să stabilim cauza incendiului. Fără a ști cauza, antamăm o anumită soluție sau alta. Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație"

"Este un eveniment nefericit, nedorit, cauza  incendiului va fi stabilită de către specialişti"

”Preocuparea principală a Ministerului Sănătăţii a fost de a mobiliza toate resursele umane şi funcţionale ale sistemului sanitar pentru a putea transfera pacienţii din Spitalul de Boli infecţioase Constanţa (...) Toţi pacienţii au fost transferaţi”, a declarat, vineri, ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, într-o conferință de presă. El a mai spus că tragedia de vineri este un eveniment nefericit, dar trebuie aşteptată stabilirea cauzei. 

”Este un eveniment nefericit, nedorit, cauza  incendiului va fi stabilită de către specialişti, trebuie să aşteptăm acest raport al specialiştilor pentru că ei ne vor da exact această cauză. Din acest raport trebuie să tragem învăţămintele, indiferent de cauză. Nu aş antama o cauză a incendiului pentru că aceasta va fi stabilită de specialişti. Pot fi diverse cauze, După ce specialiştii ne spun exact care a fost cauza vom putea vedea care sunt măsurile şi soluţiile care trebuie aduse, respectiv dacă  cauzele sunt obiective sau subiective, măsurile sunt diferenţiate”, a mai declarat ministrul.  Potrivit acestuia, măsurile vor fi diferite, în funcţie de tipul cauzei. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net