Directoarea liceului unde o elevă a arătat că „fondul şcolii există” a fost demisă

Ultima actualizare:

    Eleva Roxana Șerban a publicat tabelul cu fondul școliiFOTO: adevarul.ro
Eleva Roxana Șerban a publicat tabelul cu fondul școliiFOTO: adevarul.ro

Doar două luni şi jumătate a rezistat Gabriela Costea în funcţia de director al Liceului Teoretic Traian din Constanța. Directoarea intrase în conflict cu o elevă care a îndrăznit să demonstreze că „fondul şcolii există” în această şcoală.

Toți părinții se plâng că trebuie să dea bani pentru ”fondul clasei”, ”fondul școlii”, bani pentru pază și te mai miri ce altele. Oficial, profesorii și conducerea școlii nu ar trebui să se implice în nici un fel. În realitate, situația nu este tocmai așa, a demonstrat o elevă din Constanța care nu a suportat minciuna.

Gabriela Costea a fost demisă din funcţia de director al Liceului Teoretic Traian de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

Profesoara a ocupat această funcţie doar două luni şi jumătate, timp în care unitatea de învăţământ pe care a condus-o a fost în centrul mai multor scandaluri legate de strângerea unor fonduri de la părinţii elevilor, scrie adevarul.ro.

Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Constanţa. Motivul principal este constituit de gestionarea ineficientă a conflictului care a afectat imaginea liceului”, a declarat pentru „Adevărul” şeful ISJ, profesorul Sorin Mihai.

În luna octombrie, eleva Roxana Şerban posta pe contul său de Facebook un tabel cu sumele adunate ca „fondul şcolii” în liceu, în anul şcolar 2019/2019.

”Fondul şcolii există, deşi autorităţile se fac că nu există - 100 lei/elev. Deşi primarii şi directorii se jură că în şcolile administrate de aceştia nu se colectează niciun ban şi că elevii au toate necesităţile, în realitate, aceştia gestioneză sute de mii de lei pe cale informală. Am făcut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprindă situaţia colectării fondului şcolii în Liceul Teoretic Traian din Constanţa, liceu unde învăţ şi eu. Am fost şocată să văd ce sume se vehiculează şi destinaţia lor. Mai mult, tabelul are o rubrică şi de grad de colectare, ceea ce îmi da senzaţia că dacă nu ne conformăm urmează să fim executaţi silit. Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mână aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, «serbare Crăciun» sau «premii olimpici»”, a scris pe Internet Roxana, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.

După această „îndrăzneală”, eleva a fost certată chiar de părinţii din Asociaţia Părinţilor care au cerut conducerii liceului să seia măsuri împotraiva fetei. Şi directoarea Gabriela Costea i-a solicitat explicaţii, apoi a încercat prin diferite metode să o intimideze pe elevă

Ancheta Avocatului Poporului

Toată povestea a ajuns şi în atenţia Avocatului Poporului care s-a autosesizat şi a transmis conducerii liceului din Constanţa o serie derecomandări.

”În urma anchetei efectuate, am constatat faptul că la nivelul Liceului Teoretic Traian din municipiul Constanţa, directorul unităţii de învăţământ nu a demarat procedura legală şi nu a întreprins nici un demers, prealabil publicării articolului de presă, în vederea obţinerii finanţării serviciului de pază pentru care, potrivit legii, există posibilitatea de a fi asigurat din bugetul local. În vederea remedierii situaţiei semnalate şi în presă, se impune ca la nivelul unităţii de învăţământ, directorul Liceului Teoretic Traian din Constanţa, să dispună măsurile legale în vederea respectării recomandărilor Inspectoratul Şcolar Constanţa. Am constatat faptul că la nivelul Primăriei Constanţa, Compartimentul Gestionarea Bazei Materiale a Unităţilor de învăţământ Preuniversitar nu există înregistrată nici o solicitare conformă din partea conducerii Liceului Teoretic Traian cu privire la securitate fizică sau supi-aveghere video. Ca urmare, Primăria Constanţa nu a putut finanţa din fondurile bugetului local serviciul de pază aferent asigurării securităţii unitătii de invăţământ”, se arată în raportul Avocatului Poporului. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Știați? Profesorilor le este interzis să strângă ”fondul clasei” de la elevi

Elevă obligată să se tundă în faţa clasei

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net