Dezvăluiri despre copilul de 12 ani care s-a sinucis la Botoșani

Ultima actualizare:

    Andrei a fost găsit de tatăl lui spânzurat în magazie Foto:monitorulbt.ro
Andrei a fost găsit de tatăl lui spânzurat în magazie Foto:monitorulbt.ro

”De ce a ținut atât la telefonul ăla? De ce?”. O mamă care plînge în hohote în curtea casei și repetă spasmodic numele copilului. Tatăl plecat să cumpere sicriul în care își va pune fiul. În satul Mitoc din Botoșani familia Delibaș se pregătește de înmormântarea lui Andrei, băiețelul de 12 ani găsit spânzurat în magazie

În comuna Mitoc din Botoșani sunt 1878 de suflete dar toți îi știu pe ai lui Delibaș. Sunt oameni gospodari, au”pământ, tractor și mașină” este descrierea pe care le-o fac toți cei din localitate. De marți noapte, de când Andrei, băiețelul mijlociu în vârstă de 12 ani al familiei Delibaș a fost găsit spânzurat în magazie, doar despre asta se vorbește în localitate. Nimeni nu știe de ce copilul a recurs la un gest, pe cât de cumplit, pe atât de inexplicabil. Capul familiei este cel şi-a găsit copilul spânzurat într-o anexă a gospodăriei. Descoperirea macabră a avut loc la puţin timp după miezul nopţii, când bărbatul s-a întors de la muncă din sat. Potrivit monitorulbt.ro, înainte de evenimentul tragic, tatăl plecase pe câmp la tăiat lucernă, iar mama copiilor a rămas acasă cu toţi cei trei fraţi. Femeia era într-o cameră cu copilul cel mai mic, de şapte ani, iar cei doi fraţi mai mari, de 15 şi 12 ani, erau într-o altă cameră. La un moment dat, spre seară, băiatul de 12 ani a plecat din cameră, fără să îi spună fratelui mai mare nimic, însă, acesta s-a gândit că băiatul a mers în cameră cu mama sa. În jurul orei 22.00, mama a realizat că băiatul dispăruse aşa că i-a spus soţului ei, care între timp venise de la câmp. Și-a trimis bărbatul să îl caute iar acesta, când a deschis ușa magaziei a avut șocul vieții: și-a găsit copilul spânzurat de grinda de deasupra ușii.

Primele detalii din ancheta poliției

Andrei a fost plecat marți toată ziua să se întâlnească cu o fată din satul vecin, mai mare cu un an. Când a văzut că se face noapte și copilul nu se întoarce mama lui s-a speriat și și-a sunat soțul. Acesta i-a cerut fratelui mai mare, Robert, de 15 ani să-i confiște telefonul lui Andrei când acesta va reveni. Totul, drept pedeapsă pentru că a plecat de acasă fără să spună nimănui unde pleacă şi cât stă. Ajuns acasă în jurul orei 23.00, copilul a fost informat de fratele mai mare că îi ia telefonul drept pedeapsă pentru plecarea lui.”În acel moment copilul s-a întors şi a ieşit pe uşă fără să spună nimic. A plecat în grădină şi a sărit gardul prin spate, unde este un post care era folosit pe timpuri de grăniceri. Am spus băiatului mare să mergem să îl căutăm, că el nu mai făcuse niciodată aşa ceva. L-am strigat, dar nu a revenit”, a rememorat mama băiatului cum a plecat Andrei de lângă ea pentru totdeauna. După ce și-a găsit copilul spânzurat, bărbatul a sunat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale, la faţa locului ajungând o ambulanţă. ”Din păcate, personalul de la Ambulanţă nu a mai putut face nimic pentru reanimarea copilului, în ciuda manevrelor de resuscitare începute imediat”, a precizat pentru monitorulbt.ro, medicul Eduard Gurău, coordonator în cadrul dispeceratului SJA-ISU.” Tatăl lui nu l-a bătut niciodată. Eu nici atât. Nici măcar o palmă să îi dau. Cu un deget. Nu ştiu. Nu pot să îmi imaginez”, se căina joi femeia printre lacrimi, privind pozele micuţului. Un copil care a avut pe suflet supărări mari, care au explodat la amenințările părintelui, un suflet prea firav pentru această lume dură, nimeni nu va ști vreodată ce a fost în sufletul lui Andrei de a făcut acest gest.

Citiți și

Tatăl şi mama s-au spanzurat după ce băiatul a murit de cancer

Bunică spânzurată şi nepoţel mort, în Valea Jiului. Anul trecut, mama copilului s-a sinucis

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net