Declarația pe proprie răspundere. Cum arată, ce trebuie să scrii în ea și când s-o ai la tine

femeie-care-completeaza-documente.jpg

Femeie care completează documente
România intră, începând din 9 noiembrie 2020, în carantină parțială

Declarația pe proprie răspundere intră în vigoare începând de luni seară, 9 noiembrie 2020, când circulația pe timp de noapte, între orele 23.00-05.00 va fi interzisă, cu câteva excepții. Iată cum arată documentul și cum se completează!

România intră în carantină parțială, de luni, 9 noiembrie 2020, odată cu intrarea în vigoare a noilor restricții impuse pe fondul pandemiei de Covid-19. Printre măsurile adoptate de Guvern se numără și restricționarea circulației pe timp de noapte, între orele 23.00 și 5.00, cu câteva excepții. Astfel, dacă te prinde noaptea pe drum sau ai o urgență și trebuie să pleci de acasă, va trebui să ai la tine declarația pe proprie răspundere.

Declarație pe proprie răspundere. Ce trebuie să scrii în ea

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura. Declarația pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână, poate fi și tipărită. 

În ce situații ai voie să  ieși din casă după ora 23.00

Restricționarea circulației pe timp de noapte este valabilă în toate localitățile din românia în intervalul orar 23.00-05.00. Iată și excepțiile: 

  • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Model de declarație pe proprie răspundere

Iată cum se completează corect declarația pe proprie răspundere pe care va trebui s-o ai la tine începând cu ziua de 9 noiembrie, ora 23.00, dacă ieși pe stradă:

declaratie-pe-proprie-raspundere.jpg

Declarație pe proprie răspundere
Declarația pe proprie răspundere se completează dacă ieși din casă după ora 23.00, începând cu ziua de luni, 9 noiembrie

 

Loading...