Declarația pe propria răspundere poate fi completată și online! Iată unde și ce presupune

politia-romana.jpg

Foto: Arhivă Click

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că este activă platforma electronică formular.sts.ro pentru completarea online a declaraţiilor pe proprie răspundere şi a adeverinţelor de angajator.

"Platforma operaţionalizată pe site-ul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale le permite cetăţenilor să completeze de pe telefon sau calculator câmpurile predefinite şi, ulterior, să salveze documentele în format PDF. Menţionăm că documentele necesită semnătura olografă pentru autentificarea acestora. Este foarte important de menţionat că datele personale nu sunt prelucrate de către STS, acestea rămân în telefonul/calculatorul utilizatorului", arată sursa citată.

Declarația pe propria răspundere, direct de pe telefon/tabletă

Pe timpul verificărilor făcute de autorităţi, persoanele pot prezenta declaraţia pe proprie răspundere/adeverinţa de angajator direct de pe telefon (cu semnătură olografă aplicată) împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

declaratie.jpg

Așa arată modelul de declarație

"Precizăm faptul că formular.sts.ro este singura platformă electronică avizată pentru completarea declaraţiilor pe proprie răspundere/adeverinţe de angajator. Orice alte astfel de platforme online NU beneficiază de acordul autorităţilor guvernamentale şi nu se realizează în colaborare cu acestea.

În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea şi folosirea fără drept a datelor personale", atrage atenţia Grupul de Comunicare Strategică.
Conform sursei citate, de pe platorma stirioficiale.ro pot fi descărcate în continuare modelele declaraţiilor pe proprie răspundere (https://bit.ly/2UCPf9e ) / adeverinţe angajator (https://bit.ly/3aC2BJq ), în format PDF, care pot fi completate ulterior descărcării fişierelor. În cazul platformei formular.sts.ro completarea datelor se realizează anterior generării şi descărcării documentului în format PDF.
 
 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1