Decizie: Lui Liviu Dragnea i-au fost încălcate drepturile la sănătate și la apărare

liviu_dragnea.jpeg

FOTO: g4media.ro

Victorie în justiție pentru Liviu Dragnea! Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au decis că fostului lider PSD i-au fost încălcate drepturile la sănătate şi la apărare, după ce a fost operat. Decizia judecătoruilor este definitivă.

Liviu Dragnea se află în Penitenciarul Rahova, unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Miercuri se judecă o contestaţie la cererea de eliberare condiţionată şi va afla afla dacă, după doi ani de pedeapsă, părăsește sau nu temnița. 

Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova 

Fostul lider PSD a dat în judecată Penitenciarul Rahova pentru că nu i s-a mai permis să muncescă în închisoare. Astfel, acesta a susținut că a pierdut aproape 50 de zile de libertate. Practic, a cerut să-i fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsa atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

De ce i-a fost retras dreptul la muncă fostului lider PSD

În mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani şi jumătate închisoare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova. El a fost repartizat să muncească la atelierul auto al închisorii, zilele de muncă urmând să fie luate în considerare atunci când se va discuta eliberarea condiţionată, scrie adevarul.ro. Conducerea Penitenciarului Rahova i-a retras însă dreptul la muncă, după ce Liviu Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus. Administraţia Naţională a Penitenciarelor a susţinut atunci că nu a autorizat că Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe fostul lider social-democrat cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii. Dragnea a atacat decizia penitenciarului în instanţa, iar în septembrie 2020, Judecătoria Sectorului 5 a stabilit că fostului lider PSD i s-a încălcat dreptul la muncă.

I-a fost refuzată asistența medical timp de o săptămână  

Fostul lider PSD acuză, de asemenea, că timp de o săptămână i s-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-a infectat. Dragnea spune că după operaţie, rana i-a fost pansată de colegii de cameră, pentru că nu a avut acces la cabinetul medical, scrie gandul.ro. „Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase. (…) Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală. Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova. E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, a spus Liviu Dragnea, în faţa judecătorilor. 

 

Citește și: 

Liviu Dragnea, aviz pozitiv pentru eliberarea din închisoare. Decizia finală, la sfârșitul lui aprilie

Codrin Ștefănescu: „Liviu Dragnea se simte abandonat, uitat, neglijat”

Loading...
 
 

Citește și

  • liviu dragnea in masina politiei

    Procesul în dosarul angajărilor active la Protecția Copilului Teleorman a ajuns, luni, la final. Judecătorii Instanței Supreme au decis în cazul lui Liviu Dragnea să păstreze pedeapsa de 3 ani și 6 luni, cu suspendare. Cum președintele PSD mai avea o condamnare cu suspendare în Dosarul Referendumul, pedepsele au fost cumulate, iar sentința dată luni a devenit cu executare.

  • Aprobarea acordată de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) Ancăi Alexandrescu, care a realizat şi difuzat un interviu cu fostul lider PSD Liviu Dragnea, se referera la comunicare online, nu la interviu, afirmă surse din instituţie, care declară că situaţia creată ar putea avea consecinţe, inclusiv asupra lui Dragnea.