De ce trebuie să stăm în casă. 4 motive care te vor convinge să respecți legea

Ultima actualizare:

    Stăm acasă pentru a-i proteja pe cei dragi
Stăm acasă pentru a-i proteja pe cei dragi

România a intrat în carantină totală, a anunțat, marți, 24 martie, Klaus Iohannis, care s-a adresat din nou românilor. Am asistat la un discurs în care președintele a explicat de ce trebuie să stăm în casă și ce măsuri suplimentare vor fi luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Dacă nu le respecți, vei fi amendat. Dar, ceea ce trebuie cu adevărat să ne sperie nu este amenda, ci gândul că din cauza noastră, cineva s-ar putea îmbolnăvi grav. Iată 4 motive, cele mai importante pentru care trebuie să stăm în casă și pe care ți le reamintim, în caz că e nevoie.

De mâine, să stăm în casă nu mai este o recomandare din partea autorităților, ci devine o obligație. Astfel, atât pe parcursul zilei, cât și pe parcursul nopții vom avea voie să părăsim locuința doar în anumite condiții și având asupra noastră documente justificative. Dacă nu respectăm legea, vom fi amendați, iar suma cea mai mare pentru persoane fizice este de 5.000 de lei. Iată și alte motive pentru care trebuie să stai în casă, dacă ideea de a pierde o sumă atât de mare de bani nu te sperie.

Trebuie să stăm în casă pentru că, altfel, riscăm să contactăm virusul și să-i îmbolnăvim, la rândul nostru, pe alții. E o explicație simplă și de bun simț dar, care nu i-a convins pe mulți romăni dornici de plimări în aer liber.

Trebuie să stăm în casă pentru a-i proteja pe bunicii noștri

Te-ai gândit vreo clipă că, dacă nu respecți legea, dacă nu stai în casă izolat la domiciliu s-ar putea să contactezi virusul, să te îmbolnăvești și să-ți îmbolnăvești bunicii? E suficient să le faci o vizită...Tu poate vei trece cu bine peste simptome și vei duce boala pe picioate dar ei s-ar putea să nu aibă puterea ta. Mai ales dacă suferă deja de alte afecțiuni grave precum astm, diabet, boli de inimă sau altele și mai grave. Te-ai împăca vreodată cu ideea? Nu!

Trebuie să stăm în casă pentru a ne proteja părinții

dacă nu te gândești la tine, la sănătatea ta, dacă ai impresia că ție nu ți se poate întâmplanimic, gândește-te la mama și la tata. I-ai putea infecta doar pentru că ai vrut ca într-o zi să te plimbi prin parc sau pentru că ai zăbovit cu orele printre rafturile unui magazin. Poate ai atins un raft ce fusese înainte atins de o persoană bolnavă. Iar apoi ai dus mâna la gură sau la nas. Și te-ai infectat. Poate că organismul tău este tânăr și sănătos și va face față cu brio pneumoniei virale. Dar poate părinții tăi nu vor avea norocul tău.

Trebuie să stăm în casă pentru a-i feri pe copiii noștri

Trebuie să stăm în casă pentru a-i feri pe copiii noștri de îmbolnăvire. Coronavirusul, se știe, nu-i afectează pe cei mici în măsura în care îi afectează pe adulți,dar ce ar fi ca într-o zi fetița ta să-ți spună că se simte rău? Iar tu, când îi verifici temperatura, să constați că are febră mare? Iar apoi să-ți amintești că într-o zi, cu vreo două săptămâni în urmă, ai ieșit din casă și ai călătorit cu autobuzul alături de alte persoane...Ți-ai putea ierta asta vreodată? Atunci când, de exemplu, ți-ai vedea copilul luat cu salvarea?

Stăm în casă pentru medicii care au renunțat la tot pentru a-i îngriji pe alții

Dacă nu stai în casă pentru tine sau pentru a-i proteja pe cei apropiați gândește-te măcar la medicii care au renunțat la toto ce înseamn viața și familie pentru a-i îngriji pe alții, la fel ca tine, care au crezut că lor nu li se va întâmpla nimic. Și care acum sunt la terapie intensivă, luptând pentru a supraviețui.

De ce trebuie să stăm în casă? Pentru că, deși încă este foarte greu de crezut, pandemia de coronavirus este un alt fel de război. Și trebuie să contribuim, fiecare cum putem, la victorie. Este greu să stai în casă. Pentru unii poate fi chiar foarte dificil. Izolarea te poate arunca în depresie. Însă, atunci când îți este foarte greu și simți că nu mai reziști, dă-le un telefon părinților tăi. Bunicilor. Sun-o pe mamaie. O să te simți de o mie de ori mai bine.

Ce este autoizolarea la domiciliu 

Autoizolarea la domiciliu presupune să stăm în casă. Non stop. 24 de ore din 24. Izolarea la domiciliu înseamnă că nu mai trebuie sub nici o formă să luăm contact cu alte persoane, excepție fâcând cele alături de care locuim. Izolarea la domiciliu înseamnă să renunți de bunăvoie la stilul tău de viață obișnuit și să încerci să trăiești după alte reguli, închis în propria ta casă. Înseamnă să nu mai ieși la plimbare în parc, să nu mai mergi la shopping prin magazine, să renunți la a merge prin baruri, restaurante, terase, la film, teatru, concerte sau alte evenimente. Înseamnă să nu te mai vezi cu prietenii și cu rudele. Multe dintre aceste lucruri nici nu le vei mai putea face în condițiile actuale, odată ce Ordonanța Militară nr. 3 intră în vigoare. Dar autoizolarea nu trebuie privită ca fiind un lucru rău. Dimpotrivă. Este singurul mod prin care te poți feri de îmbolnăvire. Este singurul mod prin care poți rămâne sănătos. 

Citește și: 

Klaus Iohannis a anunțat carantină totală: „Armata va sprijini poliția pentru a asigura respectarea măsurilor"

Coronavirus România. 762 de cazuri și 8 decese! 186 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net