Dacian Cioloș, premierul desemnat a cerut PNL și UDMR sprijin pentru un guvern USR minoritar în Parlament

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloș așteaptă vineri un răspuns de la PNL și UDMRFOTO: captură antena3.ro
Dacian Cioloș așteaptă vineri un răspuns de la PNL și UDMRFOTO: captură antena3.ro

Reproșuri și ironii. Așa a decurs ieri timp de o oră, întâlnirea de la sediul PNL dintre premierul desemnat Dacian Cioloș, premierul demis Florin Cîţu (președintele PNL), liderul UDMR, Kelemen Hunor și cel al grupului minorităților, Varujan Pambuccian. Dacian Cioloș a propus ca soluție de avarie să fie susținut un guvern monocolor USR.

Discuțiile de la sediul PNL erau o primă sondare de către Dacian Cioloș a opiniei foștilor săi aliați din Alianța de Dreapta pentru crearea unei majorități care să guverneze România. După întâlnirea care a durat o oră, fiecare parte a explicat altfel discuțiile.


    Florin Cîțu nu vrea să audă de o alianță cu USR
Florin Cîțu nu vrea să audă de o alianță cu USR

Premierul interimar Florin Cîțu, președintele PNL

”Am acceptat această întâlnire din respect pentru români şi pentru mandatul pe care l-a dat preşedintele Klaus Iohannis domnului Dacian Cioloş. Astăzi nu a fost nicio concluzie în această discuţie. Am spus şi în această întâlnire că mi se pare normal ca cei care au declanşat criza – coaliţia AUR, USR, PSD – să vină şi cu o soluţie. Un alt mesaj pe care l-am transmis a fost acela că, atunci când a fost la Controceni USR, probabil a avut o majoritate în spate dacă l-a propus pe domnul Dacian Cioloş”, a spus ironic Cîţu conform news.ro

Premierul desemnat Dacian Cioloș, președintele USR

”Le-am expus planul meu, odată ce am fost desemnat premier de către preşedinte, că intenţia mea este să formez un Guvern şi prioritatea este refacerea coaliţiei. Am spus că acesta este obiectivul, cu măsuri de gestionare a pandemiei, a preţurilor la energie şi implementarea PNRR. Să mergem cu o soluţie în Parlament cât mai rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situaiei, nu putem aştepta prea mult. Din punctul nostru de vedere, nu există altă construcţie majoritară decât cea cu PNL şi UDMR şi susţinerea minorităţilor. Vineri, vom avea o nouă întâlnire pentru a vedea deciziile în interiorul partidelor, în special domnul Cîţu, care are mâine o şedinţă a conducerii partidului. Acum, important este să avem un Guvern cât mai repede, dacă PNL vrea să facă o propunere de premier să spună ei, discuţiile au fost în jurul propunerii de premier desemnat făcută de preşedintele Klaus Iohannis şi care este pe masă. Şi am înţeles că asta vom discuta. Deocamdată nu este o propunere de premier PNL, pentru că nu au făcut-o. Mâine (nr. joi) vor decide dacă acceptă un guvern de coaliţie sau un guvern minoritar în Parlament”a spus părerea sa despre discuții Dacian Cioloș.

Citiți și

Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloş ca premier. Florin Cîțu nu mai vrea să lucreze cu USR

Toţi îi întorc spatele lui Dacian Cioloş? «E o cacealma a lui Klaus Iohannis»

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net