Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloş ca premier. Florin Cîțu nu mai vrea să lucreze cu USR

Ultima actualizare:

    Dacian Cioloş  e gata să-şi suflece  mânecile Foto: Inquam Photos
Dacian Cioloş e gata să-şi suflece mânecile Foto: Inquam Photos

Liderul USR, Dacian Cioloş, este propunerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru postul de premier. Anunţul a fost făcut de şeful statului la finalul consultărilor cu partidele parlamentare, după ce Guvernul Florin Cîţu a fost demis prin moţiune de cenzură.

“Astăzi, am avut consultări cu formaţiunile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis, şeful statului. “Este foarte important să se gestioneze situaţia pandemică şi creşterea preţurilor la energie. Formaţiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reţinut o propunere, pe care o voi şi pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus, sec, liderul României.

Preşedintele a convocat luni, 11 octombrie, la Cotroceni, partidele parlamentare, pentru consultări privind desemnarea unui nou premier. În urmă cu fix o săptămână, moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut de 281 de voturi, iar Guvernul Cîţu a fost demis. Criza politică din România trebuie rezolvată rapid, având în vedere valul infectărilor cu SARS-CoV-2 şi scumpirile în lanţ. 


    Preşedintele Klaus  Iohannis a luat  taurul de coarne Foto: presidency.ro
Preşedintele Klaus Iohannis a luat taurul de coarne Foto: presidency.ro

Delegaţia PNL a fost prima care a intrat la discuţii. După consultări, Florin Cîţu a declarat că, „în acest moment, nu avem o majoritate şi nu am avansat o propunere de premier”. Liderul PNL a ţinut să sublinieze faptul că liberalii nu mai pot guverna alături de USR, din moment ce partidul lui Dacian Cioloş a votat moţiunea de cenzură.

Apoi a fost rândul delegaţiei PSD. La final, Marcel Ciolacu, şeful partidului, a declarat: ”România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori pentru alegerile anticipate”. Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD vizează funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Îmi e suficientă, în acest moment, funcţia de şef la «Ciuma Roşie»”, a precizat Ciolacu. 

La consultări a urmat grupul USR. Potrivit liderului Dacian Cioloş, şeful statului “a fost neplăcut surprins” că nu au existat discuţii între partide. Liderul USR a menţionat că propunerea fermă a formaţiunii pentru postul de premier este Dacian Cio-loş, iar preşedintele Iohannis ar fi transmis că va analiza foarte serios această variantă. Cei de la USR au pus înlăturarea lui Cîţu din schemă drept condiţie ultimativă.


    Florin Cîţu nu  s-ar da jos din căruţa  guvernamentală Foto: Inquam Photos
Florin Cîţu nu s-ar da jos din căruţa guvernamentală Foto: Inquam Photos

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net