Klaus Iohannis l-a propus pe Dacian Cioloş ca premier. Florin Cîțu nu mai vrea să lucreze cu USR

dacian_ciolos_inquam_photos_octav_ganea.jpg

Dacian Cioloş e gata să-şi suflece mânecile
Foto: Inquam Photos
Citeste tot despre: 

“Astăzi, am avut consultări cu formaţiunile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis, şeful statului. “Este foarte important să se gestioneze situaţia pandemică şi creşterea preţurilor la energie. Formaţiunile au venit cu diferite abordări. Eu am reţinut o propunere, pe care o voi şi pune în practică. Am decis să desemnez pentru poziţia de candidat la funcţia de prim-ministru pe domnul Dacian Cioloş”, a spus, sec, liderul României.

Preşedintele a convocat luni, 11 octombrie, la Cotroceni, partidele parlamentare, pentru consultări privind desemnarea unui nou premier. În urmă cu fix o săptămână, moţiunea de cenzură depusă de PSD a trecut de 281 de voturi, iar Guvernul Cîţu a fost demis. Criza politică din România trebuie rezolvată rapid, având în vedere valul infectărilor cu SARS-CoV-2 şi scumpirile în lanţ. 

2-_klaus_iohannis.jpg

Preşedintele Klaus Iohannis a luat taurul de coarne
Foto: presidency.ro

Florin Cîţu nu mai vrea cu USR

Delegaţia PNL a fost prima care a intrat la discuţii. După consultări, Florin Cîţu a declarat că, „în acest moment, nu avem o majoritate şi nu am avansat o propunere de premier”. Liderul PNL a ţinut să sublinieze faptul că liberalii nu mai pot guverna alături de USR, din moment ce partidul lui Dacian Cioloş a votat moţiunea de cenzură.

Apoi a fost rândul delegaţiei PSD. La final, Marcel Ciolacu, şeful partidului, a declarat: ”România se află într-o criză socială, economică şi sanitară profundă. Ori se creează o majoritate pentru un eventual guvern, ori pentru alegerile anticipate”. Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă PSD vizează funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. „Îmi e suficientă, în acest moment, funcţia de şef la «Ciuma Roşie»”, a precizat Ciolacu. 

La consultări a urmat grupul USR. Potrivit liderului Dacian Cioloş, şeful statului “a fost neplăcut surprins” că nu au existat discuţii între partide. Liderul USR a menţionat că propunerea fermă a formaţiunii pentru postul de premier este Dacian Cio-loş, iar preşedintele Iohannis ar fi transmis că va analiza foarte serios această variantă. Cei de la USR au pus înlăturarea lui Cîţu din schemă drept condiţie ultimativă.

florin_citu_foto_inquam_photos.jpg

Florin Cîţu nu s-ar da jos din căruţa guvernamentală
Foto: Inquam Photos

 

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5