Cum a trăit Ludovic Orban cu 3.000 de lei pe lună. «Sunt om foarte modest»

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban despre PSD: „Ați promis miere, ați dat venin”foto: arhiva Click!
Ludovic Orban despre PSD: „Ați promis miere, ați dat venin”foto: arhiva Click!

Ludovic Orban și-a făcut publică declarația de avere și toată lumea a putut observa că avem cel mai sărac premier din istoria postdecembristă. Liberalul spune însă că aceasta este dovada clară a faptului că este ”cel mai cinstit și corect”, pentru că nu te poți îmbogăți din indemnizațiile pe care le primești pentru funcțiile publice.

Ludovic Orban s-a arătat deranjat de  eticheta ”cel mai sărac premier” și a declarat că preferă să fie considerat ”cel mai cinstit și corect”, dat fiind că nu s-a îmbogățit în toți acești ani de când actvează pe scena politică românească.

„Da. Asta e problema dumneavoastră? Declarația de avere spune totul despre cariera mea în viața publică, despre cinstea mea, despre faptul că niciodată nu am acceptat să obțin venituri care nu mi se cuvin. De-a lungul ultimilor 30 de ani, mai mult de jumătate am deținut funcții publice și din indemnizațiile pe care le primești din funcțiile publice nu te poți îmbogăți. Cel mult, poți să ai un trai decent. Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a declarat, miercuri seară, Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Ludovic Orban a câștigat 28.356 de lei net în 2018

Premierul Ludovic Orban deţine, conform declaraţiei de avere, o casă de vacanţă în co-proprietate cu soţia, cumpărată în 2014, iar aceasta este singura proprietate de acest fel a cuplului Orban. Prim-ministrul României nu a mai menționat nicio o altă casă sau apartament și niciun teren.

De asemenea, Orban a menționat în declarația de avere că deține un autoturism Volkswagen Passat fabricat în 2007 și că are două conturi în euro, ambele deschise în 2010, pe numele soţiei, unul de aproximativ 5.500 de euro şi un altul de 6.275 de euro.

În 2018, Ludovic Orban a încasat 28.356 de lei net de la Revicond Canaltech SRL, o firmă din Târgu Mureş, şi 9.000 de lei net de la SCP Doru Trăilă &asociaţii (societate de avocatură a fostului soț al deputatului PNL Cristina Trăilă). În ambele cazuri, actualul premier a desfăşurat activităţi de consultanţă tehnică. Soția premierului, Mihaela Orban, nu a avut niciun venit anul trecut, potrivit declarației de avere.

Citește și:

Ion Caramitru este cel mai bogat actor? Ce avere fabuloasă are împreună cu soția sa

Cât au câștigat anul trecut președintele Klaus Iohannis și soția sa din salarii și chirii

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net