Cum s-a îmbrăcat Viorica Dăncilă la întâlnirea cu Papa Francisc. De ce și-a acoperit capul

Ultima actualizare:
11 mai 2018 - Viorica Dăncilă a purtat o ținută complet neagră la Vatican, așa cum cere protocolul
11 mai 2018 - Viorica Dăncilă a purtat o ținută complet neagră la Vatican, așa cum cere protocolul

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, vineri, la Palatul Cotroceni papa Francisc. A fost o audiență privată în cadrul căreia șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut. De altfel, Dăncilă a ales acum o ținută asemănătoare cu ce a purtat la întâlnirea din urmă cu un an la Vatican.

Premierul Viorica Dăncilă a avut o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, informează Guvernul. Șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Aflată, probabil, încă sub influența vizitei de anul trecut, Dăncilă a ales o ținută foarte asemănătoare cu ceea ce a purtat atunci. Premierul a purtat un deux-pièces negru din dantelă. Taiorul închis cu nasturi masivi, cu detalii argintii, avea mânecile evazate, exact ca rochia neagră purtată de Dăncilă la Vatican.


    11 mai 2018 - Viorica Dăncilă a purtat o ținută complet neagră la Vatican, așa cum cere protocolul foto: EPA
11 mai 2018 - Viorica Dăncilă a purtat o ținută complet neagră la Vatican, așa cum cere protocolul foto: EPA

De asemenea, premierul a purtat un voal negru din dantelă pe cap, chiar dacă obligația ca femeile să-și acopere capul este valabilă doar pentru întâlnirile desfășurate la Vatican.

”Protocolul pentru doamne prevede ţinută de culoare neagră care să acopere genunchii, umerii şi mâinile, fără decolteu, pantalon sau dres de culoare neagră în partea de jos şi pantofi la fel. De asemenea, doamnele trebuie să-și acopere capul”, a explicat designerul  Alexandru Ciucu pentru Click!

Citește și:

Cine a creat rochia purtată de Carmen Iohannis la întâlnirea cu Papa. Mesajul ascuns

Melania Trump, luată la întrebări glumețe de Papa Francisc la Vatican. Cum a răspuns

Viorica Dăncilă i-a oferit Papei Francisc un ceas

Viorica Dăncilă i-a dăruit Papei Francisc un ceas realizat special pentru această ocazie de Augustin Matei. Pe cadranul ceasului este reprezentat Sf. Francisc de Assisi, inspirat dintr-o frescă realizată de marele pictor Giotto. Tot pe cadran sunt incluse și trei elemente de natura emoțională: o rocă din Argentina (rodocosit), pentru că Papa Francisc este de origine argentinian; o rocă vulcanică din Etna; o fărâmă de pământ românesc. Pe spatele ceasului, pe rotorul mecanismului, este o bucată de malachit - o rocă albastră despre care se spune că a fost folosită la realizarea albastrului de Voroneț. Cureaua este din piele de vițel lucrată manual, tot de un român, este simplă și de culoare maro-închis. Culoarea se apropie foarte mult de veșmântul purtat de călugării franciscani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net