Premierul Dăncilă, întâlnire cu Suveranul Pontif la Vatican. Papa Francisc va veni în România anul viitor

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă alături de soțul ei, Cristinel Dăncilă și Papa FranciscFoto EPA
Viorica Dăncilă alături de soțul ei, Cristinel Dăncilă și Papa FranciscFoto EPA

După ce a făcut o vizită la Israel, Viorica Dăncilă a mers astăzi, vineri, 11 mai, la Vatican. Ea a făcut anunţul în cadrul şedinţei de guvern, cu doar câteva ore înainte de plecare. Viorica Dăncilă a fost primită în audiență la Papa Francisc care i-a adresat diverse intrebări și care a mărturisit că va veni în vizită în România.

Viorica Dăncilă a mărturisit că Papa Francisc a întrebat-o dacă în România oamenii sunt credincioși, iar după ce ea i-a confirmat acest lucru, Suveranul Pontif a declarat că la începutul anului 2019 va veni într-o vizită în România.

"Mi-a pus întrebări dacă în România oamenii au credinţă, dacă există înţelegere între ordocşi şi catolici şi i-am spus că da. M-a întrebat dacă am puterea să duc la sfârşit acest mandat. Am spus că da. Mi-a spus că la începutul anului viitor va veni în România (...) Am discutat despre faptul că sunt prima femeie prim-ministru în România, l-a bucurat acest lucru. M-a întrebat cum văd provocările din România", a mărturisit premierul Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru Antena 3.

Premierul Dăncilă a mărturisit în continuare că Papa Francisc i-a oferit mai multe sfaturi, și că a avut emoții când a stat de vorbă cu el, recunoscând că nu este ceva uzual să te întâlnești cu un asemenea om.

"Un mesaj de suflet, care îndeamnă la pace, la linişte, la unitate. Am avut emoţii foarte mari. Nu este un lucru obişnuit să te întâlneşti cu Papa şi să simţi acel fior de emoţie prin mesajele date. (...)I-am zis că România trebuie să se axeze pe mesaje pozitive, să-şi găsească consensul. Mi-ar place să nu mai văd dezbinare între generaţii, categorii socio-profesionale şi toţi să meargă pe acelaşi drum. Papa a fost foarte încântat de mesajul meu", a continuat Viorica Dăncilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net