Cum preparăm uşor şi rapid prăjitura ”Crăciuniţa“

Ultima actualizare:

    O prăjitură specifică acestei perioade este ”Crăciuniţa”, un desert ușor de făcut și care arată foarte bine pe masa festivăFOTO: adevarul.ro
O prăjitură specifică acestei perioade este ”Crăciuniţa”, un desert ușor de făcut și care arată foarte bine pe masa festivăFOTO: adevarul.ro

Vă gândiți ce să puneți pe masa din seara de Crăciun? O prăjitură specifică acestei perioade este ”Crăciuniţa”, un desert ușor de făcut și care arată foarte bine pe masa festivă. Cum preparăm uşor şi rapid prăjitura.

Românilor le place să aibă masa bogată de Crăciun. Vor avea salate, piftii, cârnați, fripturi, cozonaci. La toate acestea se poate adăuga o prăjitură specială, ușor de făcut, specifică acestei perioade, ”Crăciunița”.

Nu aveți nevoie de ingrediente sofisticate pentru această prăjitură.

Ingredientele

  • 7 ouă
  • 75 g mac
  • 75 g nucă de cocos
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 50 g făină
  • un pachet margarină
  • un plic zahăr vanilat
  • 200 g pişcoturi 100 ml cafea.
  • Ingredinte pentru glazură
  • 4 linguri zahăr
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 25 g margarină
  • 25 g nucă de cocos

Mod de preparare

  • Primul pas este să batem albuşurile în care se adaugă 100 g zahăr. Albuşurile spumă se bat până se topeşte zahărul.
  • Se adaugă macul şi nuca de cocos, iar apoi se presară 2 linguri de făină şi se mestecă până la omogenizare.
  • Ulterior, se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace la foc mic. 
  • Pentru cremă, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, restul de făină, laptele şi zahărul vanilat.
  • Se îngroaşă mestecul pe baie de aburi şi se lasă să se răcească.
  • După răcire, se încorporează margarina frecată cu spumă.
  • Se aşează blatul, se întinde jumătate din cremă, după care se aranjează unul lângă altul pişcoturile înmuiate în puţină cafea, iar peste ele se întinde restul de cremă.
  • Deasupra se toarnă glazura pregatită astfel: se fierbe într-un vas, aşezat pe foc mic, zahărul amestecat cu laptele, cacaua şi margarina, pâna dă în clocot şi se îngroaşă.
  • Se lasă să se răcească şi se toarnă peste prajitură, iar deasupra se presară nuca de cocos. (Sursa: adevarul.ro)

Citește și:

Zacuscă de fasole boabe tradiţională. Preparat gustos şi ieftin

Brioşe de post cu dulceaţă de prune. Cum se prepară deliciosul desert

image
image
image
image
image
image
1 pozitiile de amor pe care femeile le iubesc ucew jpg jpeg
zodiac sign 2532970 960 720 jpg
peste pixabay jpg
pasca sorin bontea jpg
horoscop webp
omleta pexels jpg
familie la masa de sarbatori jpg
horoscop shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net