Cum arată și ce scrie în cererea de demisie a lui Dan Barna

Ultima actualizare:

    Ca o adevărată trupă de comando, Dan Barna și miniștrii USR PLUS iau cu asalt Guvernul pentru a-și prezenta demisiileSursa foto: Facebook/Dan Barna
Ca o adevărată trupă de comando, Dan Barna și miniștrii USR PLUS iau cu asalt Guvernul pentru a-și prezenta demisiileSursa foto: Facebook/Dan Barna

Dan Barna și-a depus marți dimineață demisia din cabinetul Cîțu și a înregistrat-o la Secretariatul General al Guvernului. Iată cum arată și ce scrie în cererea de demisie a lui Dan Barna!

Demisiile vicepremierului Dan Barna și a miniștrilor USR PLUS au fost depuse marți dimineață la Secretariatul General al Guvernului. Este vorba despre o coală A4 obișnuită, dar care aruncă în aer întreaga clasă politică românească. Alături de Barna pleacă din Guvern toți miniștrii USR PLUS, iar din acest moment începe, oficial, criza politică. O criză care vine în cel mai nefericit moment: se suprapune peste cea sanitară, dar coincide și cu una socială declanșată pe fondul creșterii exorbitante a prețurilor la utilități. Iată ce a scris Dan Barna în cererea sa demisie!

DEMISIE

„Domnule președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin - Vasile Cîțu,

Subsemnatul Dan Barna, în calitate de Viceprim-ministru în Guvernul României, numit prin Hotărârea Parlamentului nr.31 din 23 decembrie 2020 pentru acordarea încrederii Guvernului și Decretul Președintelui nr. 1137 din 23 decembrie 2020 pentru numirea Guvernului României,

În temeiul art. 106 din Constituția României și art. 45 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019, vă rog să luați act de demisia mea din funcția de membru al Guvernului României, respectiv de Viceprim-ministru începând cu data 07.09.2021”.

Cererea are număr de înregistrare și este semnată. 


    Așa arată demisia lui Dan BarnaSursa foto: Facebook/Dan Barna
Așa arată demisia lui Dan BarnaSursa foto: Facebook/Dan Barna

Momentele crizei care au dus la demisia lui Dan Barna și a miniștrilor USR PLUS

Reamintim faptul că premierul Florin Cîțu a încercat să adopte în ședința de Guvern din 1 septembrie controversatul proiect de investiții locale „Anghel Saligny”, cu care USR PLUS nu a fost de acord. Pentru că nu avea aviz din partea ministerului Justiției, iar ministrul Stelian Ion refuza să-l acorde, premierul îl demite și îl pune interimar pe Lucian Bode. Vineri, proiectul este adoptat, iar reacția USR PLUS este virulentă. Alianța depune o moțiune de cenzură împreună cu AUR, dar prezentarea acesteia în Birourile Permanente Reunite eșuează de trei ori din lipsă de cvorum. Luni, Dan Barna anunță demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvern, iar marți oficialii le depun la palatul Victoria. Tot marți este reprogramată o nouă întâlnire a Birourilor Permanente Reunite pentru prezentarea - a patra oară - a moțiunii de cenzură. 

Dan Barna: „Cîțu nu are respect pentru adevăr”

„Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna, anunțând luni demisiile miniștrilor USR PLUS. „Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu”, a continuat Barna.

CITEȘTE ȘI: Reacția lui Cîţu, după ce miniștrii USR PLUS au demisionat din Guvern: „S-au comportat ca nişte copii răsfăţaţi”

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net