S-a rupt Coaliția! Miniștrii USR PLUS au ajuns la Guvern cu demisiile în mână

Ultima actualizare:

    Miniștrii USR PLUS au ajuns la Guvern și și-au înaintat demisiileSursa foto: gov.ro
Miniștrii USR PLUS au ajuns la Guvern și și-au înaintat demisiileSursa foto: gov.ro

Miniștrii USR PLUS și-au anunțat luni seară demisiile, iar marți dimineață au ajuns la Guvern pentru a le depune. În acest moment Coaliția este ruptă, iar România a intrat, oficial, în criză politică.

Miniștrii USR PLUS au început să sosească încă de dimineață la sediul Guvernului pentru a-și înainta demisiile și a le înregistra la Secretariatul General al Guvernului. Dan barna anunțase încă de aseară că acest lucru va avea loc la primele ore ale dimineții. În acest moment guvernarea a rămas în mâinile PNL-ului și ale UDMR-ului.

Primii miniștri care au ajuns la Palatul Victoria au fost Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, vicepremierul Dan Barna și Claudiu Năsui, ministrul Economiei. 

Miniștrii USR PLUS și-au prezentat demisiile. 6 momente cheie ale crizei politice

  • Reamintim faptul că premierul Florin Cîțu a încercat să adopte în ședința de Guvern din 1 septembrie controversatul proiect de investiții locale „Anghel Saligny”, cu care USR PLUS nu a fost de acord.
  • Pentru că nu avea aviz din partea ministerului Justiției, iar ministrul Stelian Ion refuza să-l acorde, premierul îl demite și îl pune interimar pe Lucian Bode.
  • Vineri, proiectul este adoptat, iar reacția USR PLUS este virulentă.
  • Alianța depune o moțiune de cenzură împreună cu AUR, dar prezentarea acesteia în Birourile Permanente Reunite eșuează de trei ori din lipsă de cvorum.
  • Luni, Dan Barna anunță demisiile miniștrilor USR PLUS din Guvern, iar marți oficialii le depun la palatul Victoria.
  • Tot marți este reprogramată o nouă întâlnire a Birourilor Permanente Reunite pentru prezentarea - a patra oară - a moțiunii de cenzură. 

Dan Barna: „Cîțu nu are respect pentru adevăr”

„Am decis că nu putem merge mai departe cu un premier care nu are un minim respect pentru adevăr”, a spus Dan Barna, anunțând demisiile miniștrilor USR PLUS. „Prin aceste demisii se deschide calea venirii în Parlament pentru un vot de încredere. Fie PNL acceptă că USR PLUS e un partener serios și responsabil și atunci mergem mai departe, fie PNL decide să funcționeze pe model USL, PSD este alături acolo de Florin Cîțu”, a continuat Barna.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis și Florin Cîțu, întâlnire la Cotroceni pe fondul crizei din Coaliție

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net