Cum arăta Raluca Turcan când a intrat în politică. Doamne, cât s-a schimbat la față!

Ultima actualizare:

    Raluca Turcan s-a schimbat mult în ultimii anii
Raluca Turcan s-a schimbat mult în ultimii anii

Raluca Turcan are 42 de ani și de mai bine de 16 ani face politică. A intrat timidă în această lume, dar a avut un sprijin de nădejde. Theodor Stolojan a susținut-o, astfel că într-un timp scurt a ajuns în fruntea Partidului Liberal Democrat (PLD), condus de metorul ei. Evoluția liberalei este una vizbilă: de la ținută, coafură, culoarea părului și până la discurs. Iată cât de mult s-a schimbat la față în ultimii ani!

S-a născut pe 2 aprilie 1976, în Botoșani, și a intrat în politică, în PLD. Theodor Stolojan este cel care a susținut-o de-a lungul timpului, în evoluția politică. După unirea Partidului Democrat cu Partidul Liberal Democrat, Raluca Turcan a devenit vicepreședintele al PD-L, și ulterior, a ajuns în conducerea PNL.

La bază este economist și specialist în comunicare și relații publice, însă în Parlament s-a manifestat pe domeniul Educației, fiind membru al comisiei de învățământ al Camerei Deputaților.

A absolvit în 1999 Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale, diplomă în economie și SNSPA București, fiind masterand în Comunicare și Relații Publice. A făcut și un curs postuniversitar de perfecționare în domeniul securității și apărării naționale la Colegiul Național de Apărare.

Raluca Turcan acum 16 ani, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show
Raluca Turcan acum 16 ani, în cadrul emisiunii Marius Tucă Show

Între 1996 și 1999, a fost bursieră a Institutului Puşkin din Moscova, de unde obținut o diplomă în rusă comercială. „ Am primit o bursă din partea Guvernului României. Am privit această bursă de câteva luni la Moscova ca pe o şansă de a acumula cunoştinţe”, spunea Turcan.

Când a intrat în politică, Raluca Turcan purta bentiță pe cap

La începuturile sale, liberala apărea în public ca o fetiță. Purta rochii și fuste comune, la care de multe ori asorta bentițe. Nici coafura nu era una ieșită din comun.

Era o apariție extrem de simplă. Dar, odată cu trecerea anilor, pretențiile Ralucăi Turcan, au crescut. A cunoscut oameni importanți ai lumii și astfel gusturile sale în materie de modă s-au rafinat.

Raluca Turcan a fost vicepreședintele PD-L
Raluca Turcan a fost vicepreședintele PD-L

Acum, este sobră, poartă tunsori în tendințe și se îmbracă numai de la case celebre de modă. La un moment dat, designerul Cătălin Botezatu a spus despre Raluca Turcan că este cea mai bine îmbrăcată femeie din politica românească, surclasând-o pe Elena Udrea.

„Din punct de vedere vestimentar și al atitudinii, mi se pare extraordinar de bine îmbracată. Are atitudine, prestanță, poarta de cele mai multe ori haine de firmă”.

Și Adina Buzatu a avut numai cuvinte de laudă la adresa Ralucăi. ”Raluca Turcan este un model de eleganță feminină în politică, prin prisma faptului că, deşi poartă haine decente, nu arată niciodată bătrânicios, reuşeşte să îmbine piesele în trend cu cele clasice şi foloseşte întotdeauna haine din ţesături de calitate, fapt ce conferă rafinament ţinutelor”. Potrivit declarației sale de avere, aceasta deține bijuterii în valoare de 7.000 de euro.

Gafele Ralucăi Turcan: a uitat câți ani are

Și la capitolul declarații publice nu a fost întotdeuna pusă la punct. În 2008, Raluca Turcan a afirmat într-o emisiune, de la Realitatea TV, că are 28 de ani, deși avea 32 de ani.

Confruntată cu CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților a râs și a susţinut că nu-și mai amintise ce vârstă are. ”Efectiv am uitat”, a spus Raluca Turcan, când moderatorul i-a atras atenția că vârsta pe care tocmai o spusese nu coincidea cu cea de pe site-ul Parlamentului.

Un alt moment controversat a fost în 2010, când presa a relatat faptul că, într-o şedinţă a Comisiei pentru Cultură şi Mass-Media de la Camera Deputaților, Turcan i-ar fi cerut explicații preşedintelui TVR de la acea vreme,  Alexandru Sassu, pentru costisitoarea lansare a „postului local” TVR Hunedoara.

”În cadrul dezbaterilor, Raluca Turcan a întrebat, iritată, pentru ce a fost nevoie ca TVR să înfiinţeze un post la Hunedoara. Surprins, Alexandru Sassu a încercat să îi explice că nu există un asemenea post, ci doar un studio teritorial la Deva, numai că Raluca Turcan o ţinea una şi bună pe a ei: de ce există TVR Hunedoara?”, povesteau la acea vreme surse politice. 

Raluca s-a căsătorit cu Valeriu Turcan în 2004
Raluca s-a căsătorit cu Valeriu Turcan în 2004

Într-un târziu, membrii comisiei au realizat că Raluca Turcan se referea la postul TVR HD, adică High-Definition, televiziune cu o calitate superioară a sunetului şi a imaginii. Potrivit normelor europene în domeniul televiziunii, până în 2012, SRTV trebuia să transmită, integral, în sistem HD.

În prezent, Raluca Turcan este prim-vicepreședintele PNL, deputat de Sibiu și cetăţean de onoare al Statului Nebraska, SUA. Este căsătorită cu Valeriu Turcan, fostul purtător de cuvânt al fostului președinte Traian Băsescu, și au împreună un băiat de 12 ani. Naș de cununie le-a fost Theodor Solojan.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net