Cum arată formularul prin care părinții îsi dau acordul ca elevii să fie testați COVID la școală

Ultima actualizare:

    Copiii vor fi testați anti-COVID la școală. Părinții trebuie să-și dea acordul printr-un formular special foto: Pixabay.com
Copiii vor fi testați anti-COVID la școală. Părinții trebuie să-și dea acordul printr-un formular special foto: Pixabay.com

Ministerul Sănătății a publicat formularul prin care părinții elevilor care se întorc luni la școală își dau acordul pentru testarea rapidă antigen a copiilor, la școală, și recomandă ca acesta să fie dus din prima zi, pe 8 februarie.

Documentul poate fi găsit pe site-ul Ministerului Sănătății, dar și pe conturile instituției de pe rețelele sociale. Ministerul recomandă părinților care sunt de acord cu testarea rapidă să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie.

Puteți descărca formularul de aici

În cazul elevilor care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19, Ministerul Sănătății recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale școlare, atunci când acest lucru este posibil. "Testarea se va face pentru cadrele didactice care au simptome, pentru copiii care au simptome în cabinete medicale sau într-un izolator. Când un copil este testat pozitiv, apoi urmează o anchetă epidemiologică ce va fi condusă de DSP de acolo. Pentru asta e nevoie de colaborare cu conducerea unităţii de învăţământ. Colegii care au interacţionat cu acel copil testat pozitiv vor trebui testaţi de asemenea, dacă există un consimţământ al părintelui. Dacă nu există, atunci se va lua legătura cu medicul de familie”, a transmis Vlad Voiculescu vineri, într-o conferință de presă.

"Recomandăm părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie,” precizează Ministerul pe pagina de Facebook.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
marcel ciolacu si gabriela firea. foto mediafax
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net