România va cumpăra un milion de teste rapide pentru Covid-19. Unde vor ajunge să fie folosite

teste-rapide-covid.jpg

Testele rapide pentru Covid-19 se folosesc de obicei cu probe de sânge
Testele rapide pentru Covid-19 se folosesc de obicei cu probe de sânge

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

România şi-a propus să cumpere un milion de teste rapide antigen, din categoria celor recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acestea vor fi folosite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor, după cum a anunțat premierul Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban anunţă că autorităţile din România şi-au propus să cumpere un milion de teste rapide antigen, din categoria celor recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a fi  folosite în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.

Orban explică faptul că sunt diferenţe semnificative între testele rapide care circulau la debutul pandemiei şi care aveau rate ridicate de eroare şi cele pe care le recomandă acum OMS.

România va cumpăra un milion de teste rapide. Unde vor ajunge să fie folosite 

”Urmărim cu mare atenţie testele rapide antigen care au apărut, Organizaţia Mondială  a Sănătăţii a şi formulat recomandări pentru două tipuri de teste şi încercăm achiziţia acestui tip de testări. (...) Noi ne-am planificat să achiziţionăm un milion de teste în discuţiile pe care le-am avut, numai că ele trebuie găsite efectiv, testele respective, deja există un contract semnat, pe peste 40.000 de teste care vor intra în... vor fi utilizate deocamdată în unităţile de primiri urgenţe”, a declarat, astăzi, 1 noimebrie, prim-ministrul Ludovic Orban.

Ludovic Orban: ”Testele rapide nu mai sunt cele de la debutul pandemiei de coronavirus”

Demnitarul a menţionat că sunt diferenţe semnificative între testele rapide care erau utilizate la debutul pandemiei, şi cu a căror utilizare nu a fost de acord, la acel moment, şi testele pe care OMS le recomandă acum.

ludovic-orban.jpg

Ludovic Orban explică faptul că testele rapide de Covid-19 au acum o mai mare acuratețe decât la începutul pandemiei
Ludovic Orban explică faptul că testele rapide de Covid-19 au acum o mai mare acuratețe decât la începutul pandemiei

”Să facem o diferenţă foarte mare între testele care circulau la vremea respectivă, care erau teste de determinare a prezenţei anticorpilor şi care aveau o rată de eroare foarte mare cu tipul de teste antigen care au fost recomandate de OMS care au o precizie mult mai mare”, a adăugat premierul.

Ludovic Orban a arătat că în prezent ”capacitatea instalată” de testare pentru Covid-19 în România este de 53.000 de teste, iar aceasta continuă să crească.

”Pe măsură ce creştem capacitatea de testare vom introduce categorii, numai că nu pot să hotărăsc eu ce categorii, sigur că ar fi bine să putem testa – chiar am vorbit cu domnul primar general care a formulat propunerea asta – medicii din UPU,  sigur că ar fi bine să testăm personalul medical care lucrează în spitalele Covid, toate aceste decizi urmează să fie luate de specialiştii din domeniul sănătăţi şi aceste decizii se iau în funcţie de capacitatea de testare pe care o avem”, a mai declarat premierul, citat de news.ro. 

123 de noi paturi pentru bolnavii Covid-19 sunt deja folosite

Întrebat când vor fi date în funcţiune cele 123 de paturi pentru bolnavii cu Covid-19, în unităţile sanitare din Capitală la care a făcut referire preşedintele Klaus Iohannis, premierul a răspuns că sunt deja folosite.

”Sfântul Ioan a început să funcţioneze din reţeaua ASSMB, se pregăteşte Malaxa, s-a crescut capacitatea la Witing, suntem în pregătirea creşterii capacităţii la Spitalul Judeţean Ilfov, Colentina deja funcţionează la capacitate şi de asemenea şi în spitale de urgenţă funcţionează, cu circuite separate, secţii inclusiv la Terapie Intensivă unde pot fi tratate persoane cu COVID, cum este la Sptalul Universitar, la Spitalul Floreasca, la Spitalul SF Pantelimon. Măsurile care se iau de creştere a capacităţii de tratare fie în secţii obişnuite, fie în secţii de terapie intensivă se iau progresiv, pe măsură ce creşte nevoia de tratare mai ales în secţiile de terapie intensivă”, a explicat şeful Guvernului.

200 de medici rezidenți, în lupta cu coronavirusul

Premierul a precizat că este în implementare Ordonanţa de Urgenţă care prevede că până la 200 medicii, care au finalizat rezidenţiatul şi au dat examenul de absolvire, pot intra în sistemul sanitar de tratare a pacienţilor afectaţi de noul coronavirus.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/capacitatea-de-testare-romaniei-martie-era-de-sub-100-de-teste-zilnic-iar-octombrie-s

https://www.click.ro/news/social/tot-ce-trebuie-sa-faci-daca-ai-primit-rezultat-pozitiv-la-testul-covid-19

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5