Cum a ajuns locotenent-colonelul SRI Daniel Dragomir, pe lista celor mai căutați infractori din România

daniel-dragomir-urmarit.jpg

Locotenent-colonelul Daniel Dragomir este pe siteul Poliției Române la rubrica urmăriți, alături de hoți și criminali
Locotenent-colonelul Daniel Dragomir va fi vânat în toată lumea de autoritățile române
Citeste tot despre: 

Fostul locotenent colonel SRI Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv joi, la 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani și pentru a scăpa de mâna legii a fugit din țară. Dragomir este cel mai înalt ofițer din serviciile speciale ale României care este condamnat în ultimii 25 de ani și este dat acum în urmărire internațională

Curtea de Apel Bucureşti a decis, joi, ca Daniel Dragomir, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, ”să execute pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare la care adaugă sporul obligatoriu de 10 luni închisoare (o treime din pedepsele care nu se execută), în final inculpatul având de executat pedeapsa cea mai grea de 3 ani şi 10 luni închisoare în regim de detenţie”. Potrivit news.ro, în cazul soţiei lui Dragomir, Zoica Dragomir, acuzată de complicitate la trafic de influenţă, pedeapsa este de 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere. frecventa un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu institu?ii din comunitate. Pe parcursul termenului de supraveghere, aceastal va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 90 zile, în cadrul S.P.G.C. – Serviciul Public de Gospodărire Comunală sau în cadrul Primăriei Pantelimon. De asemenea, de la fiecare dintre cei doi este confiscată suma de 1.015.176,66 lei. 

daniel-dragomir.jpg

Ofițerul SRI Daniel Dragomir a pozat până la condamnare într-un luptător împotriva abuzurilor justiției
Ofițerul SRI Daniel Dragomir a acuzat-i pe Laura Codruța Kovesi că avea ceva personal cu el
Foto:arhiva personală

De ce este acuzat colonelul Daniel Dragomir

Conform procurorilor, în perioada octombrie 2012 - octombrie 2013, Dragomir, care îndeplinea funcţia de şef de grupare sectoare informativ-operative în Direcţia Generală de Prevenire şi Combaterea Terorismului din cadrul Serviciului Român de Informaţii, beneficiind de ajutorul soţiei sale, a pretins şi, ulterior, a primit de la omul de afaceri Rami Ghaziri, administrator al Agroli Crevedia, suma totală de 462.567 de euro. Suma era compusă, potrivit anchetatorilor, din 374.078 euro, bani primiţi într-un cont bancar deschis pe numele altei persoane, 70.575,87 euro reprezentând finanţarea cheltuielilor necesare înfiinţării, dotării şi asigurării funcţionarii unei societăţi comerciale, incluzând şi un autoturism de lux, marca Porsche Cayenne şi 18.000 euro, reprezentând salariul lunar de 8.000 lei, primit de soţia lui Dragomir, Marinela Zoica, în calitate de administrator al firmei nou înfiinţate."Sumele de bani menţionate mai sus au fost pretinse şi primite de către inculpatul Dragomir Daniel, pentru a-şi folosi influenţa, prin prisma funcţiei deţinute, asupra unor funcţionari publici, factori de decizie în cadrul Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Garda Financiară”, au arătat procurorii DNA conform news.ro. După ce DNA l-a inculpat, Dragomir a început o campanie asiduă împotriva justiției, fiind unul dintre protagoniștii audierilor din Comisia SRI din Parlament în care PSD a încercat să dovedească presupusele abuzuri din Justiție. Daniel Dragomir a participat la zeci de emisiuni ale unor televiziuni apropiate de PSD și de mari condamnați de corupție în care a denunțat așa-zisele abuzuri împotriva sa. Potrivit g4media.ro, care citează rechizitoriului DNA, Daniel Dragomir (41 de ani), a intrat în SRI ca ofiţer operativ la Direcţia generală de combatere a terorismului. În 2006, a fost avansat şef birou, în 2008, şef de sector şi în 2010, şef de grupare de sectoare.

Dragomir, acuzat și de hărțuirea Laurei Codruța Kovesi

În septembrie 2016, fostul colonel SRI a fost arestat și în cazul Black Cube, afacerea de hărţuire a fostei şefe DNA, Laura Codruța Kovesi. Dragomir ar fi comandat operaţiunea din România a celebrei agenţii israeliene de detectivi internaţionali „în numele altor persoane”. Deși dosarul a fost deschis de DIICOT în septembrie 2016, nici până astăzi nu a fost finalizat.

 

Citiți și

 

Daniel Dragomir, fost colonel SRI, dat în urmărire. Este condamnat pentru spălare de bani și trafic de influență

 

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a pierdut procesul la Comisia Europeană

Loading...
 
 

Citește și

  • daniel dragomir fost colonel sri

    Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a pierdut procesul la Curtea de Justiţie a UE în care imputa Comisiei Europene că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind respectarea, de către România, a statului de drept, a independenţei justiţiei şi dreptului la un proces echitabil, precum şi că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind protecţia datelor cu caracter personal. Potrivit deciziei Curții de Justiție a UE, Daniel Dragomir va trebui să plătească și cheltuielile de judecată.

  • daniel dragomir

    Daniel Dragomir, fostul locotenent-colonel din SRI, este în prezent dat în urmărire, după ce a plecat din țară cu o zi înainte de a primi condamnarea pentru trafic de influență și spălare de bani. Potrivit autorităților, era însoțit de o femeie. Nu se știe dacă este vorba despre soția lui, condamnată la închisoare cu suspendare în același dosar.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1