Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, a pierdut procesul la Comisia Europeană

daniel_dragomir.jpg

daniel dragomir fost colonel sri
Daniel Dragomir va suporta şi cheltuielile de judecată
Foto: arhivă personală

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a pierdut procesul la Curtea de Justiţie a UE în care imputa Comisiei Europene că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind respectarea, de către România, a statului de drept, a independenţei justiţiei şi dreptului la un proces echitabil, precum şi că a omis să-şi îndeplinească obligaţiile privind protecţia datelor cu caracter personal. Potrivit deciziei Curții de Justiție a UE, Daniel Dragomir va trebui să plătească și cheltuielile de judecată.

Acţiunea sa a fost respinsă pentru că „nu are vreun fundament în drept”. Potrivit G4media, în procesul la Curtea de Justiţie a UE, reclamantul a susţinut că, în cele două cazuri penale în care este implicat, au fost folosite o mulţime de date cu caracter personal referitoare la el sau la rudele sale. Acestea ar fi fost puse la dispoziţia organelor de cercetare penală de către SRI, care ar fi utilizat „o aplicaţie informatică pentru a supraveghea în masă persoane din România”.

Fostul colonel SRI, condamnat la un an de închisoare cu suspendare

Daniel Dragomir a susţinut că Comisia Europeană nu şi-a respectat obligaţiile în domeniul protejării statului de drept în România, a independenţei justiţiei române în faţa „asaltului SRI” şi a dreptului la un proces echitabil.

Fostul colonel SRI a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti, prima instanţă, la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii. În acelaşi dosar, Marinela Zoica Dragomir, soţia lui Daniel Dragomir, a fost condamnată tot la un an de închisoare cu suspendare.   Totodată, Daniel Dragomir este anchetat de DIICOT pentru spionarea şi hărţuirea lui Kovesi în dosarul Black Cube.

Loading...
 
 

Citește și

  • daniel dragomir SRI kovesi Black Cube

    Procurorii români susțin că au identificat pe cei care au angajat spioni de la compania Black Cube pentru a căuta informaţii despre şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi. Un fost şef din Serviciul Român de Informaţii este cercetat pentru şase capete de acuzare şi a fost arestat preventiv.

  • campania roexit

    Referendumul pentru familia tradițională a reușit nu doar să-i dezbine și mai mult pe români, ci a impus și o nouă temă de dezbatere, considerată periculoasă de majoritatea politicienilor de la noi: ROEXIT-ul. Fostul colonel SRI a lansat campania ieșirii României din UE printr-o postare pe facebook apreciată de nume grele din PSD.