Cseke Attila: Este o legătură între scăderea ratei de vaccinare și respingerea legii certificatului verde în Parlament

Ultima actualizare:

    Cseke Attila, primul ministru care s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin Sursa foto: captură Digi24
Cseke Attila, primul ministru care s-a vaccinat cu doza a treia de vaccin Sursa foto: captură Digi24

Cseke Attila a explicat marți seara, la Digi24, de ce a scăzut în ultimele zile numărul persoanelor care se vaccinează. Ministrul Sănătății spune că este o legătură între descreșterea ratei de vaccinare și faptul că legea certificatului a fost respinsă în Parlament.

”Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată, o coincidență de lucruri, și care au pornit așa – într-o zi de joi și vineri guvernul a decis, prin hotărâre de guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde. Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus”, a explicat ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, în ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. ”Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză (în 24 de ore – n.red.). A fost o creștere continuă timp de șase zile. După votul din Parlament de miercuri seara, am avut o descreștere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi (marți, 2 noiembrie – n.red.) suntem la 46 de mii. Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaționare între aceste două valuri de creștere și descreștere”, a mai precizat Cseke la Digi24.

"Libera circulaţie este principalul scop al certificatului"

Cseke a subliniat că acest certificat verde nu este ”o invenţie românească” şi că este utilizat în Uniunea Europeană. ”Acest certificat verde a fost gândit de comunitatea europeană, fiindcă nu este o invenţie românească, nu este o invenţie a României, nu am gândit-o noi, unii dintre noi. Este urmare a unui regulament european care a urmărit libera circulaţie a persoanei. Acesta este principalul scop al certificatului, nu e niciun alt scop. Dacă în Europa, în Germania, Franţa, Olanda, Portugalia, danemarca avem acest certificat verde şi nu e nicio problemă cu el, dacă în instituţiile europene un ministru, un preşedinte nu poate intra fără acest certificat, fiindcă degeaba eşti ministru că virusul circulă, atunci şi noi trebuie să mergem în această direcţie. Şi noi trebuie să ne cuplăm acestui mecanism european. Se pune întrebarea dacă cei care sunt împotriva acestui certificat, dacă mai vor să călătorească”, a declarat Cseke Attila.

Citește și:

Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, respinsă de Senat. Reacţia lui Florin Cîţu

O deputată fără certificat verde a făcut circ la Înmatriculări. "Chemaţi, bă, mascaţii să o ia de aici”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net