Obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă, respinsă de Senat. Reacţia lui Florin Cîţu

Ultima actualizare:

    foto: Mediafax
foto: Mediafax

Plenul Senatului a respins propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat.

S-au înregistrat 67 de voturi „pentru” şi 60 de voturi „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. În cadrul şedinţei, PNL, UDMR şi USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD şi AUR au votat împotrivă. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz. Preşedintele PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a afirmat că este un proiect important care va trebui adoptat la Camera Deputaţilor.

Florin Cîțu: "Este un proiect important care trebuie aprobat"

”Vom continua la Camera Deputaţilor, este un proiect important care trebuie aprobat, care ajută România să depăşească acest moment şi voi avea grijă ca la Camera Deputaţilor parlamentarii PNL să fie prezenţi, să voteze toţi”, a declarat, miercuri, Florin Cîţu.  

Întrebat dacă vor exista sancţiuni pentru parlamentari liberali care nu au votat la Senat, Cîţu a afirmat: ”Staţi să văd întâi ce s-a întâmplat”. 

Mai mulţi senatori PNL nu au fost prezenţi la votul propujnerii legislative şi nici nu au răspuns la apelul telefonic pentru vot. Este voba de Ovidiu Florean, Neluțu Cristina și Ion Iordache, în timp ce Alexandru Nazare a votat abţinere. 

Anca Dragu i-a tăiat microfonul Dianei Șoșoacă

Dezbaterile în plenul Senatului au fost extrem de dure şi s-a lăsat cu tăierea microfonului senatoarei independente Diana Şoşoacă. ”Faceţi segregare între români”, a spus senatoarea Şoşoacă, în plen, ea precizând că această lege nu poate fi adoptată în Parlament pentru că încalcă drepturi fundamentale.

Ea a continuat: ”Aţi întors România în epoca hitleristă. Numai evreii mai erau obligaţi să prezinte un act să intre la alimentară”, a spus aceasta. Preşedintele Senatului, Anca Dragu, i-a tăiat microfonul. 

Şi copreşedintele AUR, Claudiu Tîrziu a arătat că legea discriminează, iar parlamentarii „votează împotriva poporului” şi a vorbit despre instituirea dictaturii. 

”Ne întoarcem în dictatură”, a spus Tîrziu, arătând că reglementările din propunerea legislativă sunt expresia unui ”stalinism feroce”. ”Dacă veţi vota această lege veţi declanşa o criză socială cu potenţial exploziv”, a mai spus el. Ministerul Sănătăţii a anunţat că susţine propunerea legislativă, şi a arătat, prin secretarul de stat prezent în plen, că Guvernul trebuia să dea ordonanţă de urgenţă, însă demiterea Guvernului a făcut ca acest lucru să nu mai fie posibil.

Citește și:

Certificatul verde i-a convins! Aglomerație mare la centrul de vaccinare din Piața Obor din Capitală

Ce se întâmplă dacă angajații de la stat și privat nu prezintă certificatul digital

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net