Crimele din Caracal: De ce Gheorghe Dincă nu va fi condamnat la închisoare pe viață

gheorghe_dinca.jpg

gheorghe dinca criminal caracal
Gheorghe Dincă și-a recunoscut crimele după două zile de audieri
Foto: Inquam Photos

Crimele cumplite comise de Gheorghe Dincă au stârnit revolta întregii ţări, însă bărbatul din Caracal ar putea să scape cu o pedeapsă mult mai uşoară decât cea pe care ar merita-o. Închisoarea pe viață nici nu intră în discuție, iar asta din cauza modificărilor recente aduse la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Într-o intervenţie la Digi24, Liviu Avram a explicat că, deşi a comis faptele înainte ca modificările din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală să intre în vigoare, Gheorghe Dincă va beneficia de pe urma schimbărilor făcute în favoarea infractorilor. Astfel, pentru că are peste 60 de ani, el nu poate fi condamnat la închisoare pe viaţă. Mai mult, va beneficia de recurs compensator după ce va ispăşi o treime din pedeapsă. 

„Noi am spus că toate modificările aduse legislației sunt în favoarea infractorilor și niciuna în favoarea victimelor. Și la asta se adaugă și alte modificări legislative de natură să împiedice instituțiile de aplicare a legii să acționeze sau măcar să le timoreze. Și acum culegem roadele acestei politici lansate de la cel mai înalt nivel, din Parlament. De aceste indulgențe introduse în Codul Penal și în Codul de Procedură Penală va beneficia și Gheorghe Dincă, chiar dacă a comis fapta înainte că aceste modificari să intre în vigoare. Nu poate fi condamnat la închisoare pe viață pentru că are 60 de ani, eliberarea condiționată după ce a ispășit o treime din pedeapsă, va beneficia de recursul compensatoriu, i se va scădea 20 % din pedeapsă”, a declarat Liviu Avram.

Gheorghe Dincă a susţinut timp de două zile că e nevinovat

Gheorghe Dincă a recunoscut de abia după două zile de la arest că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu, două adolescente de 15, respectiv 18 ani.

Alexandra a fost răpită pe 24 iulie, când pleca din satul natal înspre Caracal. Gheorghe Dincă a povestit că a luat-o la ocazie şi a întrebat-o detalii despre viaţa ei sexuală. Când fata a evitat subiectul şi apoi i-a refuzat oferta de a întreţine relaţii sexuale cu el, criminalul a lovit-o, i-a pus o şapcă pe cap şi bandă adezivă pe ochi. El a ucis-o pe 25 iulie, după ce Alexandra a sunat de trei ori la 112.

Luiza a fost răpită în aprilie, din Caracal. Bărbatul a povestit că a violat-o timp de trei luni şi a ucis-o la mijlocul lui iulie, când a aflat că dosarul dispariţiei fetei ar fi ajuns la DIICOT.

 

Citește și:

Crimele din Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă după ce a găsit-o pe Alexandra vorbind la 112. Poliţia ar fi avut timp să intervină

Crimele din Caracal. Dialogul halucinant dintre Alexandra Măceşanu şi călăul ei

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • O ţară întreagă este în continuare în stare de şoc după crima oribilă de la Caracal, unde o fată de 15 ani a fost răpită, sechestrată şi măcelărită. Multe întrebări au rămas deocamdată fără răspuns, autorităţile nu pot explica de ce adolescenta, care a sunat de 3 ori la 112, nu a putut fi salvată, s-a lăsat cu demisii la nivel înalt, cu proteste. Presupusul agresor a fost arestat şi nu recunoaşte nimic, iar în tot acest timp, părinţii, distruşi, încă speră la o minune.

  • Ştefania Cincă, mătuşa Luizei Mihaela, fata dispărută în circumstanţe asemănătoare cu Alexandra şi care ar fi fost şi ea ucisă de suspect, a declarat că mama şi bunica fetei nu au fost băgate în seamă de poliţie, deşi au reclamat de mai multe ori disparţia adolescentei.