Crimele din Caracal. Bâlbele autorităților, pas cu pas, în cazul Alexandrei Măceșanu

Ultima actualizare:

    Aceasta e mașina  cu care mecanicul  a răpit-o pe  Alexandra
Aceasta e mașina cu care mecanicul a răpit-o pe Alexandra

România continuă să fie oripilată de crimele comise de mecanicul Gheorghe Dincă din Caracal și de bâlbele impardonabile ale autorităților. Duminică, mecanicul de 66 de ani a recunoscut că le-a ucis pe Mihaela Luiza Melencu (18 ani) și Alexandra Măceșanu (15 ani).

Ultima victimă s-a agățat cu disperare de viață. Fata a sunat de trei ori la 112, cu speranța că va fi salvată, scrie adevarul.ro. Degeaba, fiindcă autoritățile au fost incapabile s-o găsească în timp util.Eșecurile pe linie ale unor instituţii ca Serviciul de Telecomunicații Speciale, Poliția și Parchetul sunt de-a dreptul revoltătoare. Iată cifrele reci din cronologia evenimentelor dramatice care au dus la moartea copilei.

  • Miercuri, 24 iulie 2019: Alexandra Măceșanu s-a urcat într-o mașină și nu s-a mai știut nimic de ea.
  • Joi, 25 iulie 2019, dimineața: părinţii victimei anunţă Poliţia cu privire la dispariţie. 
  • Joi, ora 11.05: fata apelează Serviciul de Urgenţă 112 de trei ori. În total, Alexandra Măceşanu a vorbit cu operatorii 112 şi cu dispecerii poliţiei 4 minute şi 43 de secunde. “Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lupi, e într-un service”, ar fi detaliat adolescenta, potrivit unor surse din cadrul Poliţiei. Ultima convorbire s-a întrerupt după ce tânăra le-a transmis poliţiştilor - “Vine, vine!”. Alexandra se referea probabil la criminalul care se apropia de ea.    
  • Joi, ora 15.30: Dosarul penal pentru lipsire de libertate este înregistrat de poliţie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. 
  • Joi, în jurul orei 16.00: procurorul emite ordonanţa provizorie de interceptare si localizare pentru două numere de telefon ce au rezultat din informaţii. 
  • Joi, ora 19.15: este primită informaţia, de la STS, că victima ar putea fi la trei adrese dintr-o comună. 
  • Joi, ora 19.50: sunt emise mandate de percheziţie pentru cele trei case. 
  • Joi, ora 19.58 - 21,00: se efectuează cele trei percheziţii, fără a fi identificată victima sau alte probe. 
  • Joi, ora 21.00 – vineri, 26 iulie, ora 02,00: se vizionează imagini ale unor camere de supraveghere private aflate pe un traseu al unui presupus făptuitor, deoarece exista o informaţie despre un autoturism implicat.   
  • Vineri, ora 02.00: este identificat proprietarul autoturismului și sunt trimise echipaje de poliţie în zona de domiciliu, unde se constată că nu există nici o activitate. 
  • Vineri, ora 02.20: sunt solicitate mandate de percheziţie pentru gospodăria lui Gheorghe Dincă. 
  • Vineri, ora 03.05: sunt luate mandatele de percheziţie de la instanţă. Poliţiştii nu le pun în aplicare, aşteptând să se facă ora 06.00, de la care se pot face, legal, aceste descinderi. Greșit. “Când există indicii că viaţa unei persoane este pusă în pericol, nu este nevoie de un mandat de percheziţie, se intervine conform procedurii infracţiunii flagrante”, după cum a explicat un fost procuror pentru adevarul.ro. Această prevedere este conținută în Articolul 20 din Codul Penal. 
  • Vineri, ora 06.00: se intră în locuinţa individului, care este găsit treaz și care avea să nege inițial orice amestec în dispariția Alexandrei. 

Citește și:

Crimele din Caracal. Monstrul din Olt, copia psihopaţilor din filme

Crimele din Caracal. Aceasta este ultima imagine cu Luiza Melencu, fata de 18 ani ucisă de Gheorghe Dincă

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net