Crimele de la Onești. Au fost torturați muncitorii înainte de a fi uciși? Ce s-a găsit pe corpul unei dintre victime

Ultima actualizare:

    Silviu Iştoan şi Dan Patatu au fost uciși cu cuțitul
Silviu Iştoan şi Dan Patatu au fost uciși cu cuțitul

În spațiul public au apărut fotografii cu trupul victimelor de la Oneşti, în care se pot observa urme de gloanţe de cauciuc pe corpului uneia dintre victime. Profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş a analizat imaginile cu leziunile de pe trupurile muncitorilor ucişi la Oneşti.

Profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş a analizat pentru Antena 3, într-un interviu acordat lui Mihai Gâdea, realizatorul emisiunii Sinteza Zilei, rănile celor doi muncitori şi a prezentat dovada că aceştia au fost torturaţi.

Criminalistul despre asasin: "O brută, pentru care un om nu are nicio valoare"

"După parerea mea, este greu de presupus că sunt făcute cu arme de foc. Cel puţin dintr-un motiv, o armă de foc nu poate face orificii atât de grupate.

Eu nu aş merge pe ideea unor leziuni cu armă de foc. Pe de altă parte, medicul legist a învăţat să descrie dacă sunt orificii produse prin arme de foc si să facă discriminarea între orificii de intarare şi orificii de ieşire. Dacă ar fi fost armă cu gloanţe de bilă de cauciuc ele trebuiau să fie găsite.

Dacă e vorba de arme de foc cu glonţ, acela depinde de direcţie, dar cel puţin unul trebuia să afecteze coloana vertebrală. Este un ţesut compact care împiedică ieşirea glonţului din corp. Prezenţa unor gloanţe de război este, după părerea mea, exclusă", a spus pentru Antena 3 prof. dr. Vladimir Beliş.


    Gheorghe Moroșan plănuise de mult timp să se răzbune pentru pierderea casei
Gheorghe Moroșan plănuise de mult timp să se răzbune pentru pierderea casei

Criminalul i-ar fi ars cu ţigara pe muncitori, întâi i-a torturat apoi i-a ucis. "O brută, pentru care un om nu are nicio valoare. Cum să te gândeşti să recuperezi nişte bani torturând nişte oameni nevinovaţi. O brută sinitră, un criminal, am înţeles cu antecedente penale", a mai spus profesorul universitar doctor academician Vladimir Beliş.

Silviu Iştoan, de 38 de ani, şi Dan Patatu 55 de ani, sunt cele două victime ale criminalului din Oneşti. Cei doi electricieni au murit după ce au fost înjunghiaţi de Gheorghe Moroşan, care şi-a pierdut apartamentul din Oneşti în favoarea unei firme, acum 12 ani.


    foto: Realitatea.net
foto: Realitatea.net

Lucian Bode: "Vă asigur că știu cum au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei"

Lucian Bode, ministrul de Interne, a fost întrebat dacă poliţia a tras şi asupra ostaticilor, nu doar a agresorului. Acesta a confirmat că rănile observate sunt într-adevăr produse de gloanţe de cauciuc. „Eu am solicitat date şi vă asigur că ştiu, în acest moment, cum s-a folosit muniţia şi în ce condiţii au ajuns acele gloanţe neletale în corpul victimei. Au explicat şi vor explica şi în faţa organelor de anchetă care a fost poziţia de tragere, unde era poziţionată victima. Eu am văzut toate aceste detalii şi sunt convins că anchetele în derulare vor lămuri acest lucru”, a declarat ministrul Lucian Bode la Realitatea Plus. Ministrul de Interne a insistat că raportul final va lămuri toate faptele, atât numărul de gloanţe trase, cât şi firul exact al intervenţiei.Citește și:

Ironia sorții. Criminalul din Onești, îngrijit de soția unuia dintre electricienii uciși

Imagini cu impact emoțional. Cum arată apartamentul groazei din Oneşti, în care au fost uciși cei doi muncitori

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net