Crimele de la Caracal. Familia lui Gheorghe Dincă, audiată cu scandal 9 ore la DIICOT

elena_dinca_si_fiica.jpg

familie gheorghe dinca
Fiica, soţia şi cei doi băieţi ai lui Gheorghe Dincă, audiaţi ore-n şir la DIICOT
foto: captură video

Întrebări fără răspuns au primit amchetatorii în cazul crimelor de la Caracal. După mai bine de 9 ore de audieri, atât soţia lui Gheorghe Dincă, cât şi fiii acestuia au ieşit din sediul instituţiei fără să facă vreo declaraţie. În faţa cercetătorilor s-au contrazis, au revenit asupra declaraţiilor şi s-au încurcat în minciuni.

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, care a asistat la audieri, a făcut mărturisiri despre evoluţia anchetei. El a spus că, tot joi, înainte ca familia Dincă să ajungă la audieri, au dat explicaţii în fata procurorilor şi câţiva poliţişti care au avut legătură cu intervenţia în cazul Alexandrei Măceşanu.

Familia lui Gheorghe Dincă a refuzat să facă declaraţii după audieri. Puţin după ora 21.oo, atât soţia suspectului, cât şi doi dintre băieţii acestuia au fost scoşi din curtea DIICOT cu o maşină, care mai apoi a făcut cale întoarsă pentru a o prelua şi pe fiica lui Dincă, dar şi o altă femeie. Pe de altă parte, avocatul familiei Melencu sosit într-un suflet la sediul DIICOT ca să asiste la audieri, o suspectează pe Elena Dincă, soţia inclupatului, că ar şti mai multe decât spune.

Familia lui Gheorghe Dincă a făcut scandal în sediul DIICOT

„Au fost audiate mai multe persoane înaintea familiei inculpatului Dincă, despre care nu m-a anunţat nimeni. După care a început audierea familiei Dincă. Sunt trei băieţi şi o fată şi mama lor (...) A trebuit să pendulez între mai multe audieri făcute simultan.

La unii am prins declaraţia mai spre final, am încercat să mai pun nişte întrebări, la alţii am avut de la cap la coadă, cum a fost la soţia lui Dincă. Când am sosit acolo, familia lui Dincă a făcut un scandal imens, ce caută un avocat. Au făcut o revoltă acolo, la procuror şi poliţist. Când a început ancheta cu mama lor, respectiv soţia lui Dincă, au început să ne certe. Dânşii au venit să-şi refuleze problemele, că se cred victime.Au început să conducă ancheta, exact cum face şi Dincă. După ce am început să pun întrebări, atunci s-a stricat treaba. A început să tremure (soţia lui Dincă - n.r.), a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii, a început să nege, să revină.

Din punctul meu de vedere, această doamnă minte, contraziceri extraordinare între declaraţiile lor, ale familiei. În momentul în care am pus eu întrebările, declaraţia a fost întoarsă. S-a schimbat totalmente ce a declarat prima dată”, a spus avocatul.

Soţia inculpatului nu este pentru prima dată audiată în acest caz. Elena Dincă le-a spus anchetatorilor de prima dată că a fost într-adevăr în luna mai în casa lui Gheorghe Dincă, însă susţine că nu a observat nimic ciudat. în schimb, băieţii sunt pentru prima dată supuşi unui tir de întrebări, la sediul DIICOT Bucureşti.

 

Citeşte şi:

 

 

Primul avocat al lui Dincă: «Nu l-am văzut impulsiv. Am avut o comunicare bună»

Poşetă albastră, descoperită în maşina lui Dincă. Criminaliştii lansează ipoteza unei alte victime

 

 

 

 

 

Loading...

Citește și