Coronavirus România. Slujbe la o biserică din Sibiu pentru bolnavii din China

Ultima actualizare:

    Preotul Cătălin Dumitrean îi cheamă pe credincioşi să se roage pentru bolnavii de coronavirus foto: captura Facebook
Preotul Cătălin Dumitrean îi cheamă pe credincioşi să se roage pentru bolnavii de coronavirus foto: captura Facebook

O biserică din Sibiu oficiază slujbe pentru bolnavii de coronavirus. Credincioşii sunt chemaţi să se roage, începând de miercuri, timp de o săptămână, la biserica din curtea Spitalului TBC. China a anunțat că 132 persoane au decedat iar alte 1.459 de cazuri au fost confirmate, astfel că numărul total a ajuns la 5.974 de îmbolnăviri cu virusul .

Slujba de maslu pentru cei cu coronavirus, se va oficia începând de miercuri, de la ora 18.00, în biserica din curtea Spitalului TBC din Sibiu.

 „Timp de şapte zile, la biserica spitalului de boli pulmonare, cu hramul Ioan Rusul şi Nectarie, ne vom aduna creştinii pentru a ne putea ruga pentru cei bolnavi şi încercaţi astăzi în lume, de noul virus care a pornit dintr-un continent îndepărtat, din China, dar inimile noastre fiind apropiate de fiecare om, aceasta este datoria creştinului, am socotit ca o datorie de conştiinţă şi morală, să fim în rugăciune unii pentru alţii; adică nu numai pentru cei de lângă noi, cei apropiaţi, cei din familiile noastre, doar pentru noi, depăşind astfel egoismul sufletesc în care stăm de multe ori”, a spus preotul Cătălin Dumitrean, potrivit oradesibiu.ro

Preotul spune că, în fiecare seară, la ora 18.00, timp de şapte zile, se va face slujbă de maslu, cea mai potrivită în astfel de situaţii. „Este o slujbă pe care, chiar dacă o faci aici, într-un anumit loc, puterea ei se extinde în orice loc, în orice timp, în orice moment, de aceea i se spune că este o taină, are resorturi nebănuite de însănătoşire. Îndemn pe această cale, cât mai mulţi credincioşi să îşi depăşească interesul imediat, să vină în fiecare seară la biserica spitalului şi să fie alături de noi”, a mai spus preotul

Noul coronavirus, care a ucis 136 de oameni până în prezent, a fost depistat inițial în orașul Wuhan. Specialiştii au descoperit că este contagios și în perioada de incubație - înainte de apariția simptomelor, lucru ce îngreunează eforturile de stopare a răspândirii bolii, potrivit oficialilor chinezi.

Citeşte şi: 

Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Germania

Sursa infecţiei cu coronavirus: şerpii şi supa de liliac

Coronavirus China. 7 lucruri pe care le știm până acum despre virusul ucigaș din Asia

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net