Coronavirus România. Se schimbă criteriile de testare. Cine are prioritate

coronavirus_0.jpg

femeie durere in gat
2,6 milioane de infectați în toată lumea
foto: Shutterstock

Autoritățile au decis luni să lărgească categoriile de persoane testate pentru infecția cu noul coronavirus, după numeroase apeluri ale medicilor români în acest sens, transmite Hotnews. În țara noastră au fost prelucrate până astăzi 11.223 de teste de identificare a coronavirusului.

Cum unele persoane au făcut câte două teste, numărul efectiv al celor testați ar putea fi mai mic. În alte țări, numărul persoanelor testate este de ordinul zecilor de mii.

Prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este urmatoarea, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică:

  • persoane simptomatice cu istoric de călătorie internațională;
  • contacți apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate;
  • personal medico-sanitar (inclusiv asimptomatic) contact apropiat cu caz confirmat;
  • cazuri de SARI (infecții respiratorii acute) fără altă etiologie (negativi la test de gripă), din toate categoriile de varstă și din toate spitalele;
  • persoane instituționalizate simptomatice.

Până acum erau testate doar persoanele revenite din zonele roșii

Până acum era testat doar pacientul cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia dintre următoarele: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației - creșterea frecvenței respiratorii) care necesită sau nu spitalizare și care în perioada de 14 zile anterioare debutului simptomelor a întrunit cel puțin unul din următoarele criterii epidemiologice:

  • a avut contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19;
  • a avut istoric de călătorie internațională.

Practic, autoritățile din țara noastră testau până acum doar persoanele care au călătorit în așa-numitele "zone roșii". În acest timp, persoane care aveau simptome, dar nu au călătorit recent în aceste zone, nu erau testate și erau trimise acasă de la spitale, iar medicii erau neputincioși.

Citește și:

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

LIVE CORONAVIRUS ROMÂNIA. 576 de persoane infectate, cinci decese, 73 de cazuri vindecate

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1