Coronavirus România. Primul deces înregistrat în țara noastră: un pacient din Filiași

coronavirus-romania_1.jpg

Victima s-a întors recent din Franța
Foto: Arhiva Click!

A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României, duminică (22martie). El a fost internat inițial în Franța, apoi transferat în România la Filiași, în Craiova. Bărbatul, în vârstă de 67 de ani, avea cancer în stadiu terminal.

La aproximativ o lună de la primul caz de Covid-19, pe teritoriul țării noastre a avut loc primul deces. Este vorba despre un bărbat care s-a întors din Franța pe 6 martie.

”A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de  pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. Pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, respectiv patologie neoplazică în stadiu terminal.

Primul deces de coronavirus în România. Victima a locuit în Franța

Bărbatul locuia în Franţa de aproape 10 ani. Acolo a şi primit vestea că suferă de cancer pulmonar şi că este în fază terminală. Pacientul a cerut să fie adus în România şi a ajuns pe Aeroportul din Craiova pe data de 6 martie, însoţit de un asistent social francez. La Filiaşi, el a fost transportat cu o ambulanţă privată. Pe data de 15 martie, el a sunat la 112 și a anunțat că se simte rău.

“Am vrut să-l transferăm la Craiova, la Oncologie, dar au zis că nu au locuri. L-am introdus într-o rezervă a Compartimentului de Primiri Urgenţe. Am cerut DSP-ului să-l testeze pentru că pacientul ne-a spus că vine din Franţa, dar răspunsul a fost că acest caz nu corespunde protocolului", au declarat mai mulţi medici de la Spitalul din Filiaşi, potrivit adevarul.ro. A doua zi, bărbatul a făcut febră: "Am sunat din nou la DSP ş am cerut din nou să i se facă testul. Au venit a doua zi şi l-au făcut. Pe data de 18 martie ni s-a spus că testul a ieşit pozitiv".

După confirmarea infecției cu Covid-19, el a fost transferat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova şi internat la Terapie Intensivă.  Drept urmare, activitatea Compartimentului pentru Primiri Urgenţe a fost suspendată.  
Ministerul român al Afacerilor Externe a informat autorităţile franceze despre acest caz, în condiţiile în care bărbatul din Filiaşi a fost adus în România de către un asistent social, care s-a întors în Franța.

Anchetă penală după primul deces de Covid-19 din România

În legătură cu gestionarea cazului bărbatului de 67 de ani, procurorii din Filiaşi au deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor după ce, în perioada 15-19 martie, membri ai conducerii spitalului din localitate şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu, iar ca urmare bărbatul a răspândit infecţia cu coronavirus. În urma incidentului, 23 de cadre medicale sunt izolate la domiciliu, iar secţia de primiri urgenţe a fost închisă, conform news.ro.

 

Citește și

Coronavirus România. Noi măsuri luate de autorități: circulația persoanelor, limitată; mall-uri închise; nunți și înmormântări cu 8 persoane

De ce bilanțul negru din Italia continuă să crească, deși țara se află în carantină totală. Explicația îngrijorătoare

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1