Coronavirus România. Farmacistă, bolnavă de COVID-19

farmacista-medicamente.jpg

farmacista cauta medicamente pe raft
Stocurile de medicamente din farmacii sunt refăcute
Foto: zi-de-zi.ro

Protejați-vă când mergeți la farmacie! Deși ați putea crede că este un spațiu sigur, aici intră multe persoane și chiar personalul ar putea infectat. O farmacistă din Brașov a fost depistată cu coronavirus.

Femeia lucrează la farmacia Dr. Max, aflată pe strada Republicii, scriu cei de la news.bv.ro.

Jurnaliștii din presa locală spun că aceasta a fost la o petrecere cu cel de-al doilea pacient confirmat cu COVID-19 din Brașov, cel venit din Boston.

Farmacista cu coronavirus a fost în izolare

Imediat ce a aflat că bărbatul este bolnav, farmacista a intrat în izolare, i s-a făcut testul, care, iată, a ieșit pozitiv. Se pare că în toată această perioadă a trecut pe la farmacie o singură dată, timp de zece minute, pentru că se afla în concediu medical. Ea se află acum internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov.

Informația a fost confirmată de Mirela Zamfirescu, președintele Colegiului Farmaciștilor din Brașov. Între timp, toate farmaciile ex-Sensiblu, actual Dr. Max, din Brașov au fost dezinfectate, iar de astăzi, 18 martie, a fost sistată activitatea.

246 de români au coronavirus

Până acum, în România, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19

În carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul, în timp ce alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/masuri-pentru-protejarea-farmacistilor-doar-3-pacienti-sunt-primiti-farmacii-0

https://www.click.ro/news/national/masuri-pentru-protejarea-farmacistilor-doar-3-pacienti-sunt-primiti-farmacii-0

https://www.click.ro/news/national/coronavirus-romania-ministrul-sanatatii-vom-trece-la-scenariul-trei-este-o-certitudine

 

Loading...