Coronavirus România. Ministrul Sănătății: „Vom trece la scenariul trei. Este o certitudine!” La ce alte măsuri de prevenție să ne așteptăm

Ultima actualizare:

    Scenariul trei de intervenție privind răspândirea coronavirusului intră în vigoare dacă vom avea înregistrate peste 100 de cazuri de îmbolnăvire
Scenariul trei de intervenție privind răspândirea coronavirusului intră în vigoare dacă vom avea înregistrate peste 100 de cazuri de îmbolnăvire

Coronavirusul lovește în plin România, iar azi, 12 martie, până în orele prânzului se înregistrau 47 de cazuri de îmbolnăvire. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat zilele trecute că este o chestiune de timp până când vom trece la scenariul trei de intervenție privind răspândirea Covid-19 pe teritoriul țării. Evident, vor fi luate măsuri supliementare de protecție.

Ne aflăm în etapa a doua de răspândire a coronavirusului, iar măsurile luate până acum de autorități au cam băgat țara în avarie.

Coronavirus România. Ce presupune scenariul 2 de intervenție a autorităților

Încă de la primele cazuri înregistrate în România autoritățile au pregătit patru mari scenarii de intervenție. Primul scenariu presupune existența a 25 de cazuri de îmbolnăvire, scenariul doi presupune să avem între 25 și 100 de pacienți cu coronavirus. Deocamdată, ne aflăm aici dar numărul celor infectați ar putea crește și depăși suta. Moment în care vom intra în scenariul trei. Aceasta presupune să avem între 100 și 2000 de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu Covid-19. Scenariul patru înseamnă ca te teritoriul tării să fie mai mult de 2000 de pacienți bolnavi de pneumonie virală declanșată de covid-19.

Nu mai sunt premise evenimente publice care adună mai mult de 100 de persoane, s-au închis școlile și grădinițele, s-au amânat sau anulat spectacole, concerte, evenimente dar și toate meciurile de fotbal programate în această perioadă, un spital a intrat deja în carantină, în unitățile medicale nu se mai primesc vizite, angajații de la stat au deja un program de lucru decalat, metroul circulă cu toate garniturile disponibile, unitățile publice, magazinele, supermarketurile sunt obligate să facă o dezinfecție suplimentară a spațiilor și suprafețelor. Zborurile către Italia și spre Italia au fost suspendate, la vamă cei care vin din Peninsula dar și alte țări în care se înregistrează îmbolnăviri sunt plasați în carantină sau în izolare la domiciliu.

Potrivit autorităților, scenariul doi presupune anchete epidemiologice mai extinse, secții separate pentru coronavirus în spitale, limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt urgente, un control la graniță mai eficient și mai accentuat care să vizeze și persoane din alte țări decât cele care vin din zona roșie sau galbenă.

Între timp, chiar și cu măsurile deja implementate, cazurile de îmbolnăvire cresc de la o zi la alta, iar în București sunt cei mai mulți pacienți diagnosticați. Nu este de mirare că autoritățile se pregătesc intens pentru scenariul trei și chiar patru privind răspândirea Covid-19. Iar măsurile și restricțiile vor deveni și mai aspre odată ce epidemia avansează. Noile măsuri vor varia în funcție de cum va evolua situația.

Scenariul trei presupune măsuri suplimentare de intervenție pentru prevenirea răspândirii Covuid-19. Potrivit Secretarului de Stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, odată ec intrăm în scenariul trei se va face un triaj la fiecare spital, atât al bolilor de bază, internările urmând a se face doar pentru cazurile cu adevărat urgente, dar și un triaj epidemiologic. Mai mult, pentru etapa următoare se pregătesc spitalele de support care vor prelua celelalte afecțiuni non-coronavirus, internările urmând a fi făcute după anumite criterii stricte. Clinicile și spitalele de boli infecțioase vor rămâne strict pentru pacienții bolnavi de coronavirus. ceilalți pacienți vor fi internați în alte unități medicale.

Citește și: 

Măsuri fără precedent luate de supermarketuri și hypermarketuri din cauza coronavirusului

Dr. Streinu Cercel: «Spirtul medicinal nu folosește la nimic». Care sunt dezinfectanții eficienți

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net