Coronavirus România. În cât timp apar simptomele după infectarea cu Covid-19

Ultima actualizare:

    Simptome apar, în medie, la cinci zile după infectarea cu noul coronavirusfoto: Shutterstock
Simptome apar, în medie, la cinci zile după infectarea cu noul coronavirusfoto: Shutterstock

Cel mai recent studiu despre noul coronavirus, realizat de cercetătorii americani și britanici și citat de BBC, arată că primele simptome apar, în medie, la cinci zile după infectarea cu Covid-19. Persoanele care nu prezintă niciun simptom până în ziua a 12-a e posibil să nu mai prezinte vreunul, însă pot fi în continuare contagioase.

Cercetători americani şi britanici au concluzionat, în urma unui studiu, că este nevoie de cinci zile, în medie, pentru ca oamenii să aibă simptome de îmbolnăvire cu Covid-19, relatează BBC, citat de News.ro.

Cele mai frecvente simptome ale îmbolnăvirii cu Covid-19 sunt febra, tusea şi probleme respiratorii. Boala s-a răspândit în peste 100 de ţări din lume, de la finalul anului trecut, când a fost depistată în China, şi a infectat peste 111.000 de oameni. Dintre aceştia, jumătate s-au vindecat, iar peste 4.000 au decedat.

O echipă de cercetători americani a analizat mai multe cazuri din China şi alte ţări și a ajuns la concluzia că cei mai mulţi dintre cei care dezvoltă simptome o fac în primele 5 zile de la infectare. Cine nu prezintă simptome până în ziua a 12-a este foarte posibil să nu mai prezinte deloc, însă poate fi în continuare purtător al infecţiei.

Autoizolarea timp de 14 zile împiedică răspândirea bolii

Cercetătorii au sfătuit oamenii care pot fi contagioşi - indiferent dacă prezintă simptome sau nu - să se autoizoleze pentru 14 zile pentru a evita răspândirea bolii.

Dacă ar fi respectată această recomandare, făcută în mai multe ţări din lume, este estimat că la fiecare 100 de indivizi izolaţi timp de două săptămâni, unul dintre ei ar putea dezvolta simptome după ce trece această perioadă, potrivit Annals of Internal Medicine.

Profesorul Justin Lessler de la Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health a spus că descoperirea reprezintă cea mai bună estimare „rapidă” pe care o avem până în prezent. Ea este bazată pe 181 de cazuri.

Boala, letală pentru persoanele în vârstă, cu alte probleme de sănătate

Experţii sunt de părere că cei mai mulţi dintre cei care contactează Covid-19 vor avea o boală uşoară. Unii vor fi asimptomatici - purtători fără a avea simtome. Însă boala poate fi foarte gravă şi chiar letală în unele cazuri - în special la vârtsnicii care au deja alte probleme de sănătate.

Profesorul Jonathan Ball, expert în virusologie la Universitatea din Nottingham, a afirmat că studiul a confirmat că, pentru marea majoritate a cazurilor, incubarea şi, astfel, perioada de carantină pentru Covid-19 este de până la 14 zile.

„Sunt foarte puţine dovezi că oamenii pot transmite în mod obişnuit virusul în timpul perioadei asimptomatice”, a subliniat el.

Citește și:

Coronavirus în România. Școlile se închid până în 22 martie! 6 măsuri fără precedent luate de autorități

Coronavirus România. Aici e zona zero a luptei contra virusului în Banat

17 cazuri de infectare confirmate în România

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate luni noapte (9 martie), în România. Bilanțul a ajuns la 17 persoane infectate la noi în țară, cinci fiind deja vindecate și externate.

Noile cazuri de coronavirus în România sunt o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București. El a fost diagnosticat luni seară (9 martie) cu Covid-19, fiind internat de pe 5 martie cu simptome diferite cele ale pacienților infectați. Medicii s-au hotărât să îi facă testul câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară agresivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net