Coronavirus România. 17 cazuri confirmate și un spital din București în carantină!

coronavirus-romania.jpg

coronavirus, medici
Coronavirusul îi sperie pe oameni
Foto: AFP

Alte două cazuri de coronavirus au fost confirmate luni noapte (9 martie), în România. Bilanțul a ajuns de 17 persoane infectate la noi în țară, cinci fiind deja vindecate și externate.

Noile cazuri de coronavirus în România sunt o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București. El a fost diagnosticat luni seară (9 martie) cu Covid-19, fiind internat de pe 5 martie cu simptome diferite cele ale pacienților infectați. Medicii s-au hotărât să îi facă testul câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară agresivă, relatează news.ro

Coronavirus România. Bărbatul de 60 de ani de la Dimitrie Gerota susține că nu a fost în zonele de risc

 O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România. Pacientul a fost transferat la Institutul „Matei Balș”. 

„Bărbatul a fost internat (n.r. - la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti) în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită faţă de definiţia de caz pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observaţie să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19. Bărbatul este ofiţer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani şi prezintă o stare generală stabilă.  Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică. 

Măsurile luate de Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti

Pentru că bărbatul infectat cu coronavirus a petrecut o bună perioadă în spital, la nivelul unității medicale au fost luate următoarele măsuri:

-anchetă pidemiologică pentru identificarea tuturor contacţilor direcţi, în special din rândul personalului spitalului

-restricţionarea accesului în spital, dar şi ieşirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcţie de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

- persoanele care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu şi sub supraveghere medicală

 

Citește și

Coronavirus în România. Școlile se închid până în 22 martie! 6 măsuri fără precedent luate de autorități

Coronavirus România. Aici e zona zero a luptei contra virusului în Banat

Loading...
 
 

Citește și