Copil de doi ani şi jumătate din Botoșani și-a prins gâtul în geamul mașinii părinților. În ce stare se află micuțul

Ultima actualizare:

    Foto: observatornews.ro
Foto: observatornews.ro

Incident cumplit într-un sat din Botoșani! Un copilaș de numai doi ani şi jumătate a ajuns în stare critică la spital, după ce și-a prins gâtul în geamul de la portiera mașinii părinților săi. A fost găsit inconștient după câteva minute de către bunica sa, iar femeia l-a așezat pe pat, în loc să ceară ajutor medicilor.

Totul s-a petrecut marţi seară, în satul Slobozia, acolo unde băieţelul locuiește împreună cu familia sa. Se afla în grija bunicii sale, la fel ca în multe alte rânduri. Ca de obicei, copilul se juca în curtea casei, în maşina părinţilor, pe unul dintre scaunele din faţă, scrie monitorulbt.ro.

La un moment dat, în timp ce a scos capul pe geam, a atins din greşeală, cu piciorul, butonul care acţionează geamul portierei. Acesta s-a ridicat, iar gâtul micuţului a fost prins între marginea sticlei şi partea de sus a portierei. Ştrangulat, copilul nu a apucat să ţipe ți și-a pierdut cunoştinţa. El a fost găsit după câteva minute de bunica sa, care l-a eliberat și l-a dus în casă, așezându-l pe un pat.

Părinții l-au găsit în stare de semiconștiență

Așa l-au găsit părinții după foarte puțin timp, aceștia fiind deja în drum spre casă. Copilul era în stare de semiconştienţă, fără să reacţioneze la stimuli. Mama băiețelului a sunat imediat la 112, pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Copilul a fost trimis la Spitalul „Sfânta Maria” din Iaşi, starea lui fiind una critică. ”Pacientul era în stare gravă, cu hipoxie cerebrală, iar după transferul la Iaşi a suferit şi un edem pulmonar, având dificultăţi mari de respiraţie şi saturaţie scăzută de oxigen. A fost internat pe secţia de reanimare a spitalului, cu prognostic rezervat”, a precizat un asistent al spitalului ieşean pentu monitorulbt.ro.

Cazul vine la doar câteva zile după o altă întâmplare care le-a şocat pe cadrele medicale, fiind vorba tot despre un copil, căzut cu gâtul în ţepuşa unui gard de sârmă.

Citește și:

10 sfaturi pentru a ține copiii departe de accidentele din casă

Copil de doi ani, decedat după ce a căzut în oala cu ciorbă! Mama, acuzată de ucidere din culpă

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net