Copil de doi ani, salvat de un polițist aflat în timpul liber. Micuțul se înecase cu mâncare

politist_sas_georgian_vintila.jpg

politist in timpul liber, copil salvat, copil inecat cu mancare, prahova
Polițistul Georgian Vintilă a salvat un copil care se înecase cu mâncare
FOTO: Facebook

Misiune încheiată cu succes și de această dată! Un polițist prahovean a salvat un copil de 2 ani care se înecase cu mâncare și nu mai respira. Bărbatul i-a făcut mai multe manevre Heimlich și astfel copilașul și-a revenit complet în câteva minute.

O mamă alerga disperată cu copilașul în brațe, pe o stradă din Moara Domnească, Prahova, țipând cât o țineau puterile după ajutor. Micuțul nu mai respira. Din întâmplare,  prin zonă trecea un bărbat care a sărit imdiat în ajutorul femeii. Ulterior, s-a dovedit că acesta este de profesie polițist, angajat la Serviciul de Acțiuni Speciale Prahova.

Agent șef principal de poliție Georgian Vintilă a observant-o imediat pe femeie și pe copilașul leșinat din brațele acesteia. ”A luat copilul și i-a făcut mai multe manevre Heimlich. După primele manevre copilul a început să respire. Polițistul nostru a continuat manevrele de deblocare a căilor respiratorii aproximativ 10 minute, timp în care a sosit și un echipaj SMURD și o ambulanță. Salvatorii medicali au preluat copilul și l-au monitorizat aproximativ o jumătate de oră și au decis că acesta și-a revenit complet și nu mai trebuie transportat la spital.”,a povestit pe o rețea de socializare Corpul Național al Polițiștilor.

Copilul se înecase cu mâncare, după spusele mamei. ”Am făcut totul din instinct, nu am o pregătire specială pentru prim ajutor, am acționat gândindu-mă că puteam fi eu în locul femeii”, a spus polițistul într-o postare pe Facebook.

 

Citește și:

Un poliţist aflat în timpul liber l-a convins pe criminal să se predea! Cum a procedat

Cum a salvat un echipaj de poliție un copil de doi ani. Mesajul emoționant al tatălui micuțului

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Eroii zilei! Sara, un câine din rasa Golden Retriver, Liviu Radovici, un poliţist aflat în timpul liber, au izbutit să scape luni de la înec doi adolescenţi care se scăldau în apele râului Mureş, în zona comunei Vinţu de Jos (Alba). Din păcate, alţi doi puşti, o fată de 13 ani şi un băiat de 17 ani, s-au înecat.

  • Sunt şcoliţi să se lupte cu infractorii, dar iată că atunci când ajung acasă şi dau jos uniforma de poliţist se transformă. Bărbaţii duri au talente dintre cel mai ascunse. Unii compun versuri, alţii au îndeletniciri de pictori sau cântă folclor.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1