Copil atacat de urs, în Covasna. Un alt urs, îndepărtat cu arma dintr-o gospodărie, în Neamț. Amalia Enache, poză dezolantă cu un urs, la Vidraru

Ultima actualizare:

    Ursul fotografiat de Amalia Enache în zona lacului Vidrarufoto: Instagram
Ursul fotografiat de Amalia Enache în zona lacului Vidrarufoto: Instagram

Un băiat de 8 ani a fost atacat de un urs în localitatea Ghelinţa, din judeţul Covasna. Un alt urs a atacat animalele dintr-o gospodărie din judeţul Neamţ. Amalia Enache a fotografiat un urs hrănit de turiști în zona barajului Vidraru, iar ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București. Autoritățile avertizează turiștii, prin mesaje Ro-alert, să nu mai hrănească animalele.

Un băiat de 8 ani a fost atacat de un urs în localitatea Ghelinţa, din judeţul Covasna. Purtătorul de cuvânt al ISU Covasna a declarat că minorul a fost transportat la spital de părinţi. Instituţia a trimis un mesaj RO-Alert şi are un echipaj în zonă. „Copilul a fost surprins de urs pe o stradă din comuna Ghelinţa. Am primit apelul în jurul orei 10.00, când un martor care a văzut incidentul a relatat că animalul a atins un băieţel”, a declarat Marius Tolvaj, purtător de cuvânt ISU Covasna pentru Libertatea.ro. Copilul a fost dus de părinţi la spitalul din Târgu Secuiesc, înainte de sosirea salvatorilor. „Rănile suferite sunt minore, din ce am înţeles copilul prezintă unele excoriaţii”, a mai spus Tolvaj. ISU Covasna a făcut o statistică şi conform acesteia, în ultimul an au fost primite 70 de apeluri cu mesaje de avertizare privind prezenţa urşilor pe lângă locuinţe.

Neamţ: Un urs care a atacat animalele dintr-o gospodărie, îndepărtat cu focuri de armă

Un urs care a atacat animalele dintr-o gospodărie din judeţul Neamţ a fost îndepărtat în noaptea de luni spre marţi cu focuri de armă în plan vertical, de către un angajat al Direcţiei Silvice.Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Neamţ, luni, în jurul orei 23.45, prin apel la 112, a fost semnalată prezenţa unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Taşca, iar în zonă s-au deplasat echipaje de jandarmerie, poliţie şi SMURD. De asemenea, cetăţenii comunei Taşca au fost avertizaţi prin mesaj RO-ALERT de prezenţa ursului. “La sosirea forţelor de intervenţie, ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă, acesta şi-a făcut din nou apariţia. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor şi cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcţiei Silvice Neamţ, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie - doi porci”, se arată în comunicat. De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la şase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor.


    Urs, semnalat pe Transfăgărăşanfoto: News.ro
Urs, semnalat pe Transfăgărăşanfoto: News.ro

Sibiu: Urs, semnalat pe Transfăgărăşan. Turiștii, avertizați prin Ro-Alert

Un urs a fost semnalat pe Transfăgărăşan, luni seară, în judeţul Sibiu, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu a transmis mesaj RO-Alert în zona Cârşişoara. ”În urmă cu puţin timp s-a transmis un mesaj de avertizare RO-Alert pe teritoriul localităţii Cârţişoara, în scopul informării şi avertizării cetăţenilor privind prezenţa unui urs pe DN7C, Transfăgărăşan, km 126”, a transmis, luni, ISU Sibiu. Turiştii şi localnicii sunt sfătuiţi să evite zona şi să nu hrănească animalul. "Atenţie! A fost semnalată prezenţa unui urs pe DN7C, km 126 pe  raza UAT Cârtisoara. Evitaţi zona, nu hrăniţi animalul. În caz de pericol apelaţi 112", este mesajul transmis se ISU. La faţa locului ISU Sibiu a  mobilizat de urgenţă un echipaj SMURD în vederea acordării asistenţei medicale la nevoie.

Amalia Enache, revoltată de inconștiența turiștilor

Și Amalia Enache a tras un semnal de alarmă, publicând pe Instagram o fotografie cu un urs pe care l-a întâlnit în zona barajului Vidraru. Știrista de la PRO TV s-a arătat revoltată de inconștiența turiștilor care hrănesc animalele pentru a le face poze.

„Aceasta e o fotografie făcută ieri, din mașină, în zona barajului Vidraru. Mașinile din față au oprit, cu geamurile deschise, nu puteam să depășim. Am făcut poza ca să vedeți tristețea din ea, nu ca sa vă arăt ursul. Că locul lui nu e acolo. Câteva curbe mai încolo, nici nu închisesem bine cu jandarmii la care m-au redirecționat de la 112, era un alt urs, în patru labe, pe un parapet. Printre turiști. Jandarmii mi-au povestit că sunt vreo 13 urși în zonă, obișnuiți să vină după mâncare. Turiștii îi ‘hrănesc’, de fapt îi momesc cu toate prostiile ca își facă poze cu ei. Lângă ursul pentru care am sunat eu la 112 au găsit o caserolă cu mancare pentru copii mici, donată ursului. E fenomen și e îngrozitor. Nu uitați, cum bine îmi spunea un coleg ieri, ca un urs HRĂNIT DE TURIȘTI ESTE UN URS MORT MAI DEVREME SAU MAI TÂRZIU. Mă bântuie imaginea cu oameni cu copii in brațe prin parcări printre cei doi ursi și coceanul de porumb fiert din fața ursului pe lângă care am trecut”, a scris Amalia Enache pe Instagram.

Ministrul Mediului s-a întâlnit cu un urs în drumul spre București

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a întâlnit cu un urs în drumul său spre București. S-a întmplat în localitatea Bixad din Covasna. Barna a postat fotografii pe pagina sa de Facebook și a precizat faptul că animalul nu s-a speriat de mașini și nici de localnici. Ministrul a spus la Digi24 că ursul se afla la 50-100 de metri de mașina sa și că nu este pentru prima dată când i se întâmplă acest lucru. „Din păcate, fenomenul se generalizează și devine apăsător”, a spus el. „A fost un exemplar mic, nu foarte mare, care era pe o zonă cosită de câmp și care pur și simplu nu a băgat în seamă nici mașinile, nici trecătorii, nici persoanele care au coborât din mașini ca să vadă un urs în libertate”, a adăugat ministrul.

Citește și:

EXCLUSIV În ce lux a stat prințul când a venit să împuște urși în România! Detalii de la castelul din Covasna

Cine este prințul acuzat că l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs din România

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net