Constanţa: Preot, condamnat la închisoare pentru că a ridicat o biserică fără autorizaţie. Stâlpul de iluminat trece prin acoperiş

biserica_constanta.jpeg

biserica din constanta
Biserica Sfântul Haralambie din Constanţa
FOTO: adevarul.ro

Parohul Bisericii Sfântul Haralambie din Constanţa, preotul Ciprian Stanca, a fost condamnat de judecători la un an de închisoare cu suspendare, pentru că a construit lăcaşul sfânt fără a avea autorizaţie în acest sens.

Deşi situaţia terenului pe care este ridicată biserica era incertă, preotul Stanca a preferat să execute lucrările fără nicio autorizaţie, fapt ce l-a adus în atenţia procurorilor. Biserica Sfântul Haralambie a fost instalată pe acel teren (bulevardul Tomis nr. 301) în anul 2010, fiind o construcţie de tip modular („container”), aşa cum mai sunt câteva în oraşul Constanţa. Părintele Stanca a fost numit paroh după ce biserica era deja instalată la marginea trotuarului, chiar dacă situaţia terenului este incertă din punctul de vedere al proprietarului, scrie adevarul.ro.

Lucrările la construcţia bisericii au început în anul 2014, devenind celebră prin faptul că un stâlp de iluminat public îi trece prin acoperiş. Autorităţile locale s-au sesizat cu privire la această construcţie începută de preotul Stanca şi au dispus sistarea lor. Doar că părintele a continuat. Aşa au intrat pe rol procurorii, iar dosarul a ajuns în instanţă.

Condamnarea vine pe fondul încheierii unui acord de recunoaştere a vinovăţiei între prot şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. „Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei, stabileşte pentru inculpatul S.C., pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control. Amână aplicarea pedepsei închisorii stabilite pe un termen de supraveghere de 2 ani.
Preotul Ciprian Stanca este cunoscut în Constanţa prin activităţile sale filantropice, oferind zilnic zeci de porţii cu mâncare persoanelor nevoiaşe. Recent, părintele a demarat un nou proiect: ridicarea unei mănăstiri în comuna Grădina.
 

Citeşte şi:

 

Preotul din județul Constanţa cercetat pentru pornografie infantilă a fost arestat

 

Preotul beat care a omorât un om nu va face puşcărie

Loading...

Citește și

  • Foto

    Scene desprinse dintr-un film polițist au avut loc în județul Iași. Protagonistul nu a fost, însă, un tâlhar sau un criminal, ci un trimis al domnului care a gustat un pic mai mult decât ar fi trebuit din vinul pentru împrtășanie. Polițiștii l-au urmărit prni trafic pe preotul amețit de aburii alcoolului și, într-un final au reușit să îl oprească. Povestea nu s-a oprit aici, spre mirarea oamenilor legii.

  • preot-din-botosani-la-pacanele

    Nu doar pățaniile preoților din Ucraina, prea apropiați de cele lumești ajung pe internet, ci și cele ale românilor. Un preot din Ucraina a ajuns vedetă fără voie atunci când a fost transportat la cimitir, pentru a ține ceremonia religioasă de înmormântare, alături de sicriul decedatului pentru că era prea beat să se țină pe picioare, dar iată că nici trimișii Domnului care predică în Botoșani nu se lasă mai prejos.