Preotul beat care a omorât un om nu va face puşcărie

p16-actu-popa_15271100.jpg

Preotul venea de la o petrecere şi era beat mort

A condus beat mort şi a omorât un om nevinovat, iar acum îşi vede liniştit de viaţa lui. E vorba despre preotul Dănuţ Hohotă, parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela (jud. Galaţi), care a comis nenorocirea în noiembrie 2017 şi a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În noiembrie 2017, preotul Dănuţ Hohotă era atât de beat, încât a târât pietonul pe care-l lovise cu maşina câţiva metri, izbind apoi un stâlp de pe marginea drumului. A încercat să fugă de la locul tragediei, dar după ce a mai parcurs câţiva kilometri, a ajuns cu maşina într-un şanţ şi a abandonat-o acolo.

p26-actu-3-20-20-mircia-ifrim.jpg

† Mircia Ifrim a fost izbit şi târât de maşina preotului

La aproape un an de la tragedie, Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv,  pe  parohul bisericii din satul Negrea, comuna Schela (judeţul Galaţi), la trei ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, scrie adevarul.ro. Nici măcar nu a fost pus să plătească despăgubiri familiei victimei, ci responsabilitatea a căzut în grija asiguratorului – aproape 100.000 de lei.

Se pare că preotul venea de la o petrecere şi era beat mort (la testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată valoarea de 1,34 mg/l, alcool pur în aerul expirat).

El l-a luat în plin pe Mircia Ifrim (49 de ani) din Negrea, care mergea pe marginea drumului, l-a târât câţiva metri pe asfalt, apoi, maşina a mai rulat puţin şi a izbit un stâlp.

Preotul nu s-a oprit nici atunci. A redresat-o, a ieşit în DJ251 şi a continuat să ruleze către Slobozia Conachi-Pechea-Costache Negri.

În apropierea celei din urmă localităţi, maşina a intrat într-un şanţ, iar preotul a abandonat-o acolo, conform reconstituirii făcute de procurori.

p36-actu-2-2col-accident.jpg

Fapta preotului a împărţit satul în două. Unii îl condamnau, alţii îi luau apărarea

Arhiepiscopia Dunării de Jos anunţa la acel moment că va lua măsuri împotriva preotului dacă acesta va fi găsit vinovat de către instanţele de judecată, iar în perioada cercetărilor acesta a fost suspendat din funcţie.

Ieri, preotul Rareş Bucur, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, a declarat pentru adevarul.ro:  ”Aşteptăm comunicarea oficială a hotărârii instanţei către Arhiepiscopie, iar după ce o vom primi, va urma judecata bisericească”.

loading...
Loading...

Citește și

  • Foto

    Scene desprinse dintr-un film polițist au avut loc în județul Iași. Protagonistul nu a fost, însă, un tâlhar sau un criminal, ci un trimis al domnului care a gustat un pic mai mult decât ar fi trebuit din vinul pentru împrtășanie. Polițiștii l-au urmărit prni trafic pe preotul amețit de aburii alcoolului și, într-un final au reușit să îl oprească. Povestea nu s-a oprit aici, spre mirarea oamenilor legii.

  • preot-din-botosani-la-pacanele

    Nu doar pățaniile preoților din Ucraina, prea apropiați de cele lumești ajung pe internet, ci și cele ale românilor. Un preot din Ucraina a ajuns vedetă fără voie atunci când a fost transportat la cimitir, pentru a ține ceremonia religioasă de înmormântare, alături de sicriul decedatului pentru că era prea beat să se țină pe picioare, dar iată că nici trimișii Domnului care predică în Botoșani nu se lasă mai prejos.