Constanța: Au venit cu scara la incendiul de la subsol

Ultima actualizare:

    Incendiul a izbucnit la subsolul unui bloc din ConstanțaFoto: digi24.ro
Incendiul a izbucnit la subsolul unui bloc din ConstanțaFoto: digi24.ro

Tragedia de la Constanța în care o femeie surprinsă de flăcări în apartamentul său a ieșit pe balcon și a căzut de etajul 6 a mobilizat exemplar autoritățile. Următorul incendiu, la subsolul unui bloc din oraș, a beneficiat din primul moment de autoscară.

Expresia populară ”Cine s-a fript cu ciorbă suflă și-n iaurt” se potrivește de minune în cazul autorităților din Constanța. Miercuri seară, când a izbucnit un incendiu la subsolul unui bloc din centrul orașului a fost trimsiă, din primul moment, mașina cu autoscară deși, în mod evident, nu avea ce face acolo. Reprezentanții ISU Constanța au spus însă că fumul putea ajunge de la subsol la etajele superioare, iar autoscara ar fi fost necesară pentru evacuarea rapidă a locatarilor. „Fumul se propagă pe verticală, pe casa scării, situaţie în care este posibilă evacuarea persoanelor aflate la etajele superioare“, a declarat Anamaria Stoica, purtărtor de cuvânt ISU, conform adevarul.ro

Cauza incendiului: o lumânare   

Focul nu a ridicat probleme pompierilor veniți cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un SMURD B, o autoscară, ulterior o motopompă şi o maşină de stingere. O singură persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului. Este vorba despre un bărbat în vârstă de aproximativ 70 de ani, care ulterior a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă ar fi o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată. 

Autoscara a ajuns prea târziu   


    Femeia a căzut de la etajul 6, din apartamentul cuprins de flăcări Foto: adevarul.ro
Femeia a căzut de la etajul 6, din apartamentul cuprins de flăcări Foto: adevarul.ro

În paralel, moartea femeii care a căzut de la balcon în încercarea de a scăpa de flăcările ucigașe care îi cuprinseseră apartamentul a declanșat mai multe anchete. Faptul că victima s-a cățărat pe fereastră, dar s-a prăbusit sub ochii pompierilor veniți să o salveze ”cu mâinile goale” a șocat opinia publică. Nu sunt dotați cu pernă pneumatică, însă nu au avut în acel moment nici autoscară. Aceasta a ajuns la locul intervenției după aceea, iar comunicatul oferit, cu orele la care ar fi ajuns echipele de intervenție, este contrazis de secvențele surprinse de martorii îngroziți, care par să indice că pompierii au ajuns cu întârziere la locul intervenției. Autoscara pompierilor a ajuns la incendiu la ora 9.41, deși ISU Dobrogea comunicase că autoscara a ajuns la ora 9.27, la două minute după căderea femeii. Șeful ISU Dobrogea, Cristian Amarandei, a declarat, marți seară, pentru HotNews.ro, că a fost ”o eroare de comunicare”, că ”datele au fost comunicate eronat” și că chiar dacă ar fi ajuns mai repede, nu se mai putea face nimic pentru că nu era timp fizic. 

Citește și:

O femeie a sărit în gol de la etajul 6 ca să scape din apartamentul cuprins de flăcări. Reacția pompierilor

Incendiu într-un bloc din București. Doi iepurași, salvați de pompieri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net