Congres online la PSD. Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici candidează la șefia partidului

Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu face echipă cu Gabriela Firea și cu Sorin Grindeanu
Marcel Ciolacu face echipă cu Gabriela Firea și cu Sorin Grindeanu

Congres online la PSD. Social-democrații își aleg sâmbătă conducerea în cadrul unui congres extraordinar organizat prin video-conferință. În cursa pentru funcția de președinte s-au depus doar două candidaturi: Marcel Ciolacu și Eugen Teodorovici.

UPDATE Marcel Ciolacu a fost ales președinte al PSD cu un scor zdrobitor.

Din cauza epidemiei de coronavirus, evenimentul este organizat online, cu 39 de centre de vot teritoriale, la care participă peste 1.500 de delegaţi, transmite Hotnews.

Marcel Ciolacu și echipa acestuia își vor ține discursurile de la Palatul Parlamentului care vor fi transmise prin sistem de videoconferință.

Votul va fi secret, cu buletine, procesele verbale urmând a fi transmise la centru. Centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a congresului, iar toţi participanţii vor avea acces pe ecrane la imaginile din celelalte centre.

Marcel Ciolacu face echipă cu Gabriela Firea și Sorin Grindeanu

Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD - O viziune politică de stânga pentru un partid european”. Din echipa lui Marcel Ciolacu fac parte nume ca Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dîncu.

În proiectul politic viitoarea conducere a PSD vorbește despre promovarea persoanelor competente în funcțiile publice și promit că va renunța la „cumetrii”.


    Marcel Ciolacu face echipă cu Gabriela Firea și cu Sorin Grindeanufoto: Mediafax
Marcel Ciolacu face echipă cu Gabriela Firea și cu Sorin Grindeanufoto: Mediafax

„PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul partidului cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și de a realiza schimbările așteptate de cetățeni (...) Fără cumetrii în funcții publice — Se va introduce regula ca partidul să nu susțină și să nu valideze sau să nu numească în funcții publice sau să nu angajeze fără concurs persoane care au o relație de rudenie de gradul 1 și 2 cu conducătorul instituției respective”, potrivit programului depus de Marcel Ciolacu și echipa sa.

Citește și:

Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte interimar al PSD. Imagini controversate alături de Omar Hayssam

Eugen Teodorovici a cerut amânarea congresului

Contracandidatul lui Ciolacu, Eugen Teodorovici și-a depus candidatura la funcția de președinte al PSD și, în același timp, a făcut o plângere în instanță prin care solicita amânarea congresului din 22 august. Cu o zi înaintea congresului, Tribunalul București i-a respins cererea.

Fost ministru al Finanțelor în Guvernul Dăncilă, Eugen Teodorovici și-a pierdut funcția de președinte executiv al PSD după alegerile europarlamentare, în cadrul Comitetului Executiv în care Marcel Ciolacu și Paul Stănescu - susținuți de liderii locali - au cerut demisia conducerii PSD.

Citește și:

Eugen Teodorovici este dator pe viaţă. Ce sume uriașe a împrumutat

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net