Cine este Marcel Ciolacu, noul preşedinte interimar al PSD. Imagini controversate alături de Omar Hayssam

Ultima actualizare:

    Marcel Ciolacu i- luat locul Vioricăi Dăncilă la cârma PSDFoto: arhivă personală
Marcel Ciolacu i- luat locul Vioricăi Dăncilă la cârma PSDFoto: arhivă personală

Cutremur la vârful PSD după şedinţa care s-a prelungit marţi până târziu în noapte la sediul social-democraţilor. PSD defilează pentru moment cu Marcel Ciolacu (52 de ani) la conducerea partidului după demisia Vioricăi Dăncilă. Un lider discret al PSD, Marcel Ciolacu este preşedintele Camerei Depitaţilor, care a escaladat treptat până a ajuns ierarhia partidului. Controversate sunt legăturile lui cu Liviu Dragnea şi cu omul de afaceri sirian, Omar Hayssam.

2017 este anul de glorie în politică al lui Marcel Ciolacu, care a fost propulsat de Liviu Dragnea în funcţia de vicepremier fără portofoliu în guvernul Tudose. Apropiat de fostul lider Dragnea, Ciolacu avea o misiune clară de îndeplinit, aceea de a-i raporta şefului toate mişcările premierului.  Ciolacu era deja un lider puternic în partid, grație rezultatelor obținute de PSD Buzău, dar și ca urmare a relațiilor personale de prietenie cu mulți șefi ai partidului.

Marcel Ciolacu este preşedintele Camerei Depitaţilor
Marcel Ciolacu este preşedintele Camerei Depitaţilor

Marcel Ciolacu nu a stat decât 6 luni în scaunul de la Palatul Victoria. El a demisionat imediat după Tudose. După plecarea din guvern împreună cu Tudose și răcirea relațiilor cu Liviu Dragnea, Ciolacu și-a consolidat în partid imaginea unui personaj echilibrat lăsând tot timpul impresia că nu o susţine pe Viorica Dăncilă.

Cariera politică şi averea lui Marcel Ciolacu  

Marcel Ciolacu este membru fondator al PSD (pe atunci FSN) în Buzău. În 1996 şi-a început cu adevărat ascensiunea în politică, devenind vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret PSD Buzău și consilier local în municipiul Buzău. A crescut pe lângă senatorul Ion Vasile și fostul primar al Buzăului, Constantin Boșcodeală. Din acea perioadă datează și fotografiile alături de Omar Hayssam, omul de afaceri sirian cu mare trecere în PSD care a fost condamnat pentru răpirea celor trei ziariști români în Irak.

Marcel Ciolacu, partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam
Marcel Ciolacu, partenerul de vânătoare al lui Omar Hayssam

Fotografiile cu cei doi la vânătoare, care arătau o relație apropiată Ciolacu – Hayssam, s-au scurs în presă în anii 2000. "E o poză dată de un coleg de-al meu, domnul deputat Adrian Mocanu. Nici nu am de ce să mă scuz. Este o răzbunare, eu am anunţat că voi candida la funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Buzău, am înţeles că voia şi el. E o găinărie de doi lei”, spunea în 2015 Ciolacu pentru Gândul.info. În prezent, se află la al doilea mandat de deputat  Anterior, a fost viceprimar în Buzău (2008-2012), prefect interimar (2005), consilier local, consilier județean, și a condus o firmă a primăriei Buzău. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică din Bucureşti (1991 – 1995), unde a urmat și cursuri post-universitare. În 2008 – 2009 a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

În CV-ului său, Ciolacu spune despre el că vorbește engleză și franceză. Potrivit declaraţiei de avere, actualul lider interimar al PSD are două terenuri și două case în Buzău, două bărci, acțiuni la trei companii.

image
image
image
image
image
image
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net