Condamnat la închisoare cu suspendare, un ieșean poate ajunge după gratii. Cu ce a greșit bărbatul

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Cum se face puşcărie chiar dacă ai primit condamnare cu suspendare sau cazul patronului care n-a vrut să muncească gratis. Așa se rezumă ceea ce trăiește acum un bărbat din Iași care, deși a încălcat legea, nu a vrut să-și ispășească pedeapsa.

Octavian Dumitrescu, administrator al unei spălătorii, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru refuzul de a-i fi prelevate probe biologice. El fusese oprit în trafic de Poliţia Rutieră, pentru un control de rutină, iar cum alcooltestul arăta că şoferul consumase băuturi alcoolice, agenţii de circulaţie l-au poftit la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, scrie adevarul.ro. 

Nu s-a prezentat la munca în folosul comunității

Dumitrescu a refuzat, fiind astfel condamnat şi primind, totodată, şi pedeapsa suplimentară de a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Convocat de mai multe ori de către inspectorii de probaţiune, ba chiar şi somat să îşi respecte obligaţiile, individul a refuzat repetat să o facă.

Pedeapsa cu suspendare, transformată în executare 

Din acest motiv, autorităţile au cerut ca pedeapsa de 1 an şi 3 luni să fie executată în penitenciar, ceea ce prima instanţă a admis. “În legătură cu obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, condamnatul a fost înscris în programul de siguranţă rutieră Drink and Drive derulat în perioada 15.01.2020 – 19.02.2020. Deşi a fost informat despre acest program prin planul de supraveghere, condamnatul nu s-a prezentat, ignorând obligaţia impusă prin sentinţa penală”, au mai stabilit judecătorii. 

Acum, Octavian Dumitrescu așteaptă decizia Tribunalului Iaşi, care va pronunţa sentinţa definitivă în cazul său.   

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net