Condamnare record! 30 de ani de închisoare pentru un bărbat din Piatra Neamț, „campion” la înşelăciuni prin metoda „Accidentul”

condamnare.jpeg

foto: shutterstock.com

”Campionul” metodei de înșelăciune ”Accidentul” și-a primit pedeapsa pentru ilegalitățile comise în ultimii ani. Nicolae Bratu a înșelat zeci de persoane, iar acum are de ispășit 30 de ani de închisoare.

Nicolae Bratu, din Piatra Neamț, și-a schimbat și numele de două ori, în încercarea de a-și face urma pierdută. Fost Asaftei și Adumiroaie, este numit campion la metoda ”Accidentul”, după ce a primit 59 de pedepse similare într-un singur dosar. Magistraţii ieşeni l-au condamnat inițial la aproape 37 de ani de închisoare: 15 ani, 10 luni şi 7.212 zile de puşcărie. Pentru că pedeapsa stabilită de instanţă depăşea maximul admis în România, bărbatul a rămas să execute 30 de ani de închisoare, scrie adevarul.ro

Bărbatul a fost condamnat în ultimii ani de mai multe instanţe din zona Moldovei, magistraţii luând în calcul toate aceste sentinţe, date pe rând de Judecătoria Roman, Judecătoria Piatra Neamţ, Judecătoria Bacău și Judecătoria Iaşi. Victime ale metodei ”Accidentul” erau, de cele mai multe ori, persoane în vârstă, care sunt sunate şi anunţate că o persoană dragă ar fi fost implicată într-un accident şi are nevoie de bani pentru tratament de urgenţă în spital sau poate chiar pentru a scăpa de un dosar penal. Astfel, persoanele sunate intrau în panică şi erau de acord să trimită cât mai repede suma de bani cerută.  

 

Citește și: 

 

Pedeapsă record pentru un sucevean care a înșelat și din pușcărie prin metoda Accidentul

 

Metoda «Accidentul»: zeci de români, păgubiți de escroci cu 200.000 de lei

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1