Colivă cu chipul Regelui Mihai I și culorile tricolorului. Pomana de un an la Curtea de Argeș

parastas_regele_mihai.jpg

parastas de un an pentru regele mihai I, la curtea de arges
După o slujbă de pomenire publică, de circa 40 de minute, pe care a ținut-o un grup de trei înalți ierarhi ai BOR, va fi rostită o rugăciune privată la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale
FOTO: adevarul.ro

Astăzi, 5 decembrie, se împlinește un an de când Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins, la vârsta de 96 de ani. Parastasul are loc la Curtea de Argeș, de la ora 12.00. Coliva a fost decorată cu chipul Majestății sale și în culorile tricolorului.

Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi Principele Radu participă, astăzi, 5 decembrie, la Curtea de Argeş, la parastasul de un an de la moartea Regelui Mihai I al României. Participă Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi Principele Radu, dar şi Principesa Elena şi soţul ei, Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

Serviciul religios are loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Fostul Principe Nicolae este și el prezent, împreună cu soția sa, Alina. Ca și la înmorântare, fostul Principe Nicolae este vizibil afectat și se cunoaște de pe chipul său că a plâns.

principele_nicolae-inmormantare_regele_mihai.jpg

Ca și la înmorântare, fostul Principe Nicolae este vizibil afectat și se cunoaște de pe chipul său că a plâns
Ca și la înmorântare, fostul Principe Nicolae este vizibil afectat și se cunoaște de pe chipul său că a plâns
FOTO: adevarul.ro

Va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai

După slujba de pomenire publică, de circa 40 de minute, pe care a ținut-o un grup de trei înalți ierarhi ai BOR, va fi rostită o rugăciune privată la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale.

Majestatea Sa regele Mihai I se odihnește, la Curtea de Argeş, lângă cea care i-a fost soţie timp de 68 de ani, Regina Ana.

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, fiind înmormântat în 16 decembrie.

La căpătâiul său a stat, conform unui comunicat al Casei Regale, Principesa Maria. Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta.

Printr-o stranie coincidenţă, ultimul rege al României a venit şi a ieşit din această lume într-o zi de marţi. Fiindcă ziua sa de naştere, 25 octombrie 1921, a fost într-o zi de marţi, naşterea sa producându-se, după oarece complicaţii ce au necesitat intervenţia medicilor, seara, în jurul orei 19.40, la Castelul Foişor din Sinaia, conform datelor înscrise în buletinul medical publicat de presa vremii.

96 de ani şi 40 de zile mai târziu regele avea să-şi facă ultima ieşire tot într-o zi de marţi, de data asta la ora prânzului, fiindcă în comunicatul Casei Regale se precizează ora decesului ca fiind 13.00, la reşedinţa sa privată din Elveţia, situată la Aubonne.

Loading...