Regeneron. Ce trebuie să știi despre cocktailul cu anticorpi sintetici care reduce riscul infecției cu Covid

companie-regeneron.jpeg

Sediul companiei americane Regeneron
Compania americană regeneron a lansat un tratament cu anticorpi împotriva Covid-19
Sursa foto: CNBC
Citeste tot despre: 

Regeneron a dezvoltat o combinație anticorpi sintetici contra Covid-19 care, odată administrată, reduce riscul de infecție simptomatică cu coronavirus cu 81% la cei aflați în aceeași casă cu o persoană bolnavă, a informat luni Roche, companie parteneră a Regeneron.

Roche a transmis într-un comunicat citat de Reuters că administrarea subcutanată de casirivimab și imdevimab reduce riscul de infecții simptomatice cu 81% la cei care nu erau infectați când au intrat în cadrul testului clinic. „Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab, care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, potrivit sursei citate. Testele clinice au implicat 1.505 voluntari care nu erau infectați cu Sars-Cov-2, dar trăiau în aceeași locuință cu o persoană confirmată cu coronavirus. Acest ”cocktail” de anticorpi poate fi deja folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite, dar nu ca produs preventiv, ci pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus.

Agenția Europeană pentru Medicamente și-a dat acordul pentru tratamentul cu Regeneron

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-Covid dezvoltată de compania americană Regeneron și că aceasta poate fi folosită pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirusul în anumite condiții.

„Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

regeneron-trump-covid-19.jpg

Donald Trump
Fostul președinte american a primit anticorpi sintetici pe când schema de tratament se afla încă în stadiu de experiment
Sursa foto: TIME

Cu cocktailul produs de Regeneron s-a tratat și Donald Trump

EMA afirmă că decizia a fost luată în urma evaluării datelor privind combinația de medicamente casirivimab și imdevimab și că rezultatele preliminare arată că aceasta reduce încărcătura virală (cantitatea de virus din țesuturi) și că a dus la mai puține vizite medicale legate de COVID-19.

În ceea ce privește efectele secundare majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate, afirmă agenția.

Cocktailul de casirivimab și imdevimab dezvoltat de Regeneron a fost autorizat pentru folosirea de urgență în SUA în noiembrie și a fost administrat fostului președinte american Donald Trump.

 

Loading...