CNAIR le plătește turcilor un miliard de lei pentru construcția a 17,5 km din Autostrada București

Ultima actualizare:

    Autostrada București se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3
Autostrada București se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3

Compania Națională pentru Infrastructură Rutieră (CNAIR) a desemnat, luni,15 iunie, câștigătorul lotului 1 al Centurii București Nord, numită Autostrada București. Turcii de la Nurol cer un miliard de lei pentru 17,5 km de proiectare și execuție.

Vrem o țară ca afară, dar abia acum se lucrează la modernizarea infrastructurii din jurul Capitalei. CNAIR a scos la licitație lotul 1 din Centura București Nord, care se întinde pe 17,5 km.

Oferta constructorului turc Nurol a fost clasată pe primul loc în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția lotului 1 din Autostrada de Centură București Nord (A0), cu un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componența financiară și alte 50 pentru componenta tehnică. 

Pentru cei 17,5 km, statul va plăti aproape un miliard de lei. Durata contractului este de 34 de luni, dintre care 12 luni perioadă de proiectare și 22 de luni perioadă de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

”Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, au anunțat reprezentanții CNAIR.

Au început exproprierile pentru Autostrada București

Exproprierile pentru Autostrada București, noul inel de Centură al Capitalei, au fost începute în aprilie de Ministerul Transporturilor. 

Pentru construirea ei urmează să fie expropriate peste 1.500 de imobile, case şi terenuri din localităţile: Afumaţi, Corbeanca, Dragomireşti Vale, Glina, Joiţa, Cernica, Popești-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni și Ciorogârla.

Autostrada București va fi practic un nou inel în jurul Capitalei
Autostrada București va fi practic un nou inel în jurul Capitalei

Doar pentru zona de Sud vorbim despre 1.773.893 mp, care se ridică la 27,15 milioane lei. Potrivit ministrului Transporturilor, Lucian Bode, lucrările ar trebui să înceapă luna aceasta, cu Lotul 2, din segmentul de Sud. 

Ce este Autostrada București

Autostrada București reprezintă un nou inel de autostradă în jurul orașului, cu o lungime de aproximativ 100 km și se va conecta cu autostrăzile deja existente: A1, A2 și A3.

Segmentul Sud al Autostrăzii București

Segmentul Sud al autostrazii A0 este împărțit în trei loturi, pentru care au fost anuntați câștigătorii licitațiilor în aprilie-mai 2019:

  • Lotul 1, A2 - CF902 (Jilava), 16,3 km, câștigător Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, preț 830.679.662,15 lei, fără TVA. Contract semnat în august 2019;
  • Lotul 2, CF902 (Jilava) - DN6, 17 km, câștigator Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, preț 750.849.942,12 lei, fără TVA. Contract semnat;
  • Lotul 3, DN6 - A1, 17,5 km, câștigător asocierea Aktor SA - Euro Construct Trading SRL, preț de 853.422.022,52 lei, fără TVA, termen de execuție 42 de luni. Contract semnat.

Segmentul Nord al Autostrăzii București

Segmentul Nord al autostrazii A0 este împărțit în patru loturi:

  • Lotul 1, DJ601 - DN1 (Corbeanca), 17,5 km, câștigat de Nurol Insaat Ve Ticaret A.S., cu preţul de 746.763.568,57 lei, fără TVA. Se așteaptă eventuale contestații;
  • Lotul 2, DN1 (Corbeanca) - DN2 (Afumați), 19 km, în licitare;
  • Lotul 3, DN2 (Afumați) - DN3 (Cernica), 8,6 km, în licitare;
  • Lotul 4, DN3 (Cernica) - A2, 4,5 km, în licitare.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/harta-interactiva-santierelor-deschise-de-cnair-unde-se-construiesc-drumuri-si

https://www.click.ro/news/national/fac-4-benzi-pe-centura-capitalei-spre-autostrada-soarelui-lucrarea-ar-fi-trebuit-sa

image
image
image
image
image
image
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net