Clanurile care au terorizat Europa s-au întors în țară. Poliția de Frontieră a numărat la graniță 16.000 de romi

Ultima actualizare:

    Liderul clanului mafiot Ghenosu a fost adus de la Londra, în februarie, flancat de mascațiFoto: Poliția Română
Liderul clanului mafiot Ghenosu a fost adus de la Londra, în februarie, flancat de mascațiFoto: Poliția Română

Prostituție, tâlhărie, furt calificat, clonare de carduri, cerșetorie. Cu asta se ocupau mulți dintre românii de etnie care au plecat peste granițe, iar Europa era terorizată. Dar s-au întors în țară, odată cu pandemia de coronavirus, astfel că surse din cadrul Poliției de Frontieră spun că au numărat la graniță peste 16.000 de romi. Doar în ziua de Paște, nu mai puțin de 30 de inși au fost săltați, după ce s-au bătut în stradă cu oamenii legii.

Italia, Franța, Spania, țările nordice, toate erau invadate de clanuri mafiote din România. Au ajuns până în Mexic, Canada și SUA! Oamenii erau terorizați.

Un fermier din Franța povestește într-un reportaj cum zilnic era prădat de țiganii români. ”Furau din grădină legume, plus rațe, gâște, brânză de capră. Am rămas cu o gâină și patru gâște”, se plângea omul în fața camerelor de luat vederi, care a recunoscut că încerca să-i alunge cu pușca.

În zona Lyon, familii de romi se ocupau cu vânzarea de fier vechi. Dar șeful unul astfel de centru i-a spus reporterului francez că cel puțin o dată pe săptămână le refuza marfa, pentru că era furată.

Își dădea seama după faptul că produsele erau noi și nu voia să le fie complice.

Cum acționau clanurile țigănești în Europa

La Paris, turiștii erau mereu în pericol, astfel că polițiști sub acoperire îi vânau pe infractorii noștri. Minorii erau puși să facă treaba murdară. Pândeau oamenii care voiau să scoată bani de la bacnomat și îi atacau. Așteptau până ce persoana introducea pin-ul și solicita suma, după care unul scuipa peste tastatura, iar un altul smulgea banii din mâna victimei.

Așa au fost prinși în flagrant de polițiști doi români de etnie romă, în timp ce victima era o spanioloaică.

Bulevardele erau pline de cerșetori, care făceau parte din rețele bine puse la punct. Dar și de prostituate cu ”pești” români, ce le vindeau în Europa.

Și la Ploiești a fost nevoie de intervenția mascaților ca să liniștească scandalul izbucnit între clanurile țigănești și polițiști
Și la Ploiești a fost nevoie de intervenția mascaților ca să liniștească scandalul izbucnit între clanurile țigănești și polițiști

Procuroii DIICOT au arătat în numeroase rânduri faptul că, împreună cu omologii din statele UE, au destructurat rețele întregi de proxeneți, care racolau din țară fete sărace, unele minore.

Care refuza să se prostitueze era bătută, amenințată cu moartea și chiar drogată. Dar caracatița tot n-a fost ucisă. Iar clanurile au activat în cotinuare.

Cei mai periculoși interlopi, aduși în România

În noiembrie 2019, un interlop periculos a fost adus în țară sub pază extremă. Fugise înainte să fie arestat într-un dosar de trafic de droguri.

Fost om de încredere al șefilor clanului Clămparu, bărbatul, Adrian Marius Crăciun, zis și „Stripăru”, a fost extrădat din Franța. Când a fugit din țară - pentru că urma să fie arestat într-un dosar de trafic de cocaină -  a plecat în Belgia.

Acolo, polițiștii spun că a comis multe fărădelegi.

Polițiștii francezi au fost cei care l-au prins în cele din urmă, la Lyon, și l-au arestat. Era sub incidența unui mandat internațional de arestare, emis în lipsă la 1 noiembrie, iar polițiștii români au cooperat cu omlogii lor francezi și au reușit să-l aducă în țară.

Dacă pedepsele pe care le-a primit ar fi fost adunate, ar fi trebuit să stea în spatele gratiilor cel puțin 37 de ani. El a fost condamnat ultima oară la opt ani de detenție, dar a fost eliberat condiționat.

Marius Crăciun este cunoscut ca un temut interlop pentru că în perioada 2007 - 2009 împreună cu alte persoane din clanul din care făcea parte a terorizat Sibiul. Sunt fapte pe care le-a comis cu violență: răpiri de copii și cereri de recompense. Sunt sute de mii de euro pe care le cerea unor părinți disperați cărora le sechestra copiii. Acum, temutul Marius Crăciun se află în spatele gratiilor.

Statistica Poliției de Frontieră arată că din 1.000 de cetățeni români întorși în țară, 800 sunt de etnie romă
Statistica Poliției de Frontieră arată că din 1.000 de cetățeni români întorși în țară, 800 sunt de etnie romă

Ghinea Florin, zis Ghenosu, de 46 de ani, unul dintre cei mai temuți și violenți dintre românii aflați pe lista urmăriților internațional, a fost extrădat în România, în urmă cu două luni. A fost dat în urmărire generală în mai 2018, iar în luna august a aceluiași an a fost arestat la Londra.

Ghenosu este acuzat de proxenetism, spălare de bani, complicitate la trafic de persoane și constituire de grup organizat. Și el se află în pușcărie.

Dar iată că surse oficiale au povestit pentru Antena 3 că polițiștii de Frontieră au numărat la intrarea în țară 16.000 de romi. În ultimele 20 de zile, media zilnică a intrărilor în a fost de 1.000 de cetățeni români. Dintre aceștia, 800 sunt romi.

Iar scandalurile de stradă au început. În prima zi de Paște, în Hunedoara, în Brașov, la Săcele, în Ilfov, la Otopeni, în Prahova, la Ploiești, dar și în cartierul bucureștean Rahova autoritățile care au intervenit la fața locului au fost atacate cu pietre și cu bâte de clanurile care au refuzat să respecte măsurile de restricție în perioada stării de urgență.

A fost nevoie de intervenția mascaților ca să readucă liniștea. 30 de persoane au fost reținute.

Iar elicopterele MAI survolează de acum seară de seară, cu farurile centrate spre cartierele unde ar putea izbucni din nou războiul.

În plus, din efectivele de polițiști și jandarmi, care patrulează pe străzi, fac parte începând de ieri, 20 aprilie, și oamenii antrenați de la Intervenții Speciale.  

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/video-scandaluri-violente-cu-bate-lopeti-si-focuri-de-arma-bucuresti-ploiesti-sacele

http://Atac armat în Canada! Un bărbat care s-a dat drept polițist a ucis 16 oameni

https://www.click.ro/news/bucuresti/scandal-cartierul-rahova-din-bucuresti-fortele-de-ordine-au-folosit-armele-din-dotare

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net